Mirë se erdhët në Gjirokastër!

Gjirokastra është dashuri me shikim të parë. Vend i trashëgimisë botërore të UNESCO, Gjirokastra është bërë e famshme pasi ka ruajtur më së miri kompaktësinë e një qyteti të vjetër me arkitekturë unike, me një kështjellë që sheh gjithë qytetin në pëllëmbë të dorës, me shtëpitë e vjetra që mbështeten në shpatin e malit, secila me fasada guri e druri të mrekullueshme. Si vendi i lindjes së shkrimtarit shqiptar me famë botërore Ismail Kadare, por dhe i diktatorit famëkeq Enver Hoxha, qyteti është aq intrigues dhe kontravers, pasi ruan mirë gjithë fazat e historisë. Ka shumë për të parë, jo vetëm në këtë qytet unik, por në gjithë rajonin. Shumë afër Gjirokastrës është qyteti i bukur i luleve, Përmeti, i cili përshkohet nga lumi Vjosa, i vetmi lumë i egër në Europë. Një qytet plot mistere është dhe Tepelena, me histori të bukur dhe kanione e ujëvara mahnitëse. Ejani dhe eksploroni me ngadalë këtë rajon unik për të marrë një eksperiencë të paharrueshme.

Ture në Gjirokastër

[dt_sc_packages_list limit=”4″ carousel=”true” categories=”159″ post_column=”one-fourth-column” /]

Eksperienca në Gjirokastër

[dt_sc_packages_list limit=”4″ carousel=”true” categories=”357″ post_column=”one-fourth-column” /]

Planifiko udhëtimin tënd!

Blogu

Gjirokastra është destinacioni kryesor i rekomanduar në Shqipëri. Lexoni blogun tonë dhe frymëzohuni!

Gjirokastra, në kopertinën e Travel Weekly

Gjirokastra është zgjedhur si cover per revisten Travel Weekly...

Lexo më tepër

Mblidhet Komiteti Rajonal i Zhvillimit të Turizmit, Qarku Gjirokastër

Më 11 shkurt, u zhvillua në Gjirokastër takimi i...

Lexo më tepër

Zgjidhet Bordi i ri i Visit Gjirokastra

Visit-Gjirokastra, partneriteti ku për herë të parë në Shqipëri...

Lexo më tepër

Skip to toolbar