Visit Gjirokastra

Protokolli masave të Sezonit Turistik 2020

Ministria e Turizmit dhe e Shëndetësisë kanë përgatitur një protokoll të masave gjatë sezonit turistik, që pritet të nisë në Qershor. Strukturat akomoduese në veçanti do detyrohen të zbatojnë një sërë masash për të garantuar shëndetin e stafit dhe klientëve. Së pari duhet të caktojnë një koordinator anti-covid, të kenë pajisje të bollshme si maska, […]

Visit Gjirokastera

Puset qindravjeçarë të Gjirokastrës

Nëse gërmon poshtë gurëve të Gjirokastrës do të gjesh thesare. Kjo sepse asnjëherë nuk është gërmuar shumë thellë në zonën a pazarit të vjetër, që i ka reziztuar shekujve me radhë. Kur Gjirokastra u shpall qytet muze nga regjimi komunist në 1961, një numër i madh specialistësh por dhe vullnetarësh dhe fëmijë, u angazhuan për […]

Sokaku i Stefanit, muze i hapur në qytetin mistik

Gjirokastra, qyteti i prodhuar mbi një reliev mistik, mbetet një galeri vlerash befasuese. Sokaku i Mezinateve, është një atelie e fshehur qe mahnit vizitorin. Ky mjedis mbetet i vështirë për t’u gjetur, sepse duhet ta kërkosh në labirinthin e sokakëve të Ndënëkalasë. Mbetet një ndër mjediset më të preferuar për piktorin e njohur Leon Çika […]

Gjirokaster

Sondazh i Visit Gjirokastra: Situata e bizneseve turistike gjatë Covid19

Shoqata Visit Gjirokastra kreu një analizë të situatës së bizneseve të turizmit brenda qarkut të Gjirokastrës për të motivuar edhe format e mbështetjes që do të vijojnë për sektorin si dhe për të përshtatur strategjinë e saj gjatë kësaj periudhe pandemie. Anketimi i realizuar nga anëtarë të bordit të Visit Gjirokastra dhe i përpunuar nga […]

Maleshova, Gjirokaster

Legjenda e Rrapit të Libohovës

Nëse e keni vizituar ndonjëherë Libohovën, pa diskutim e dini se ku është Rrapi i Libohovës, një pemë gjigande në  zemër të qytetit, që krijon një kurorë të bukur duke i bërë hije të madhe një pjese të qytetit. Rrapi rrethohet nga disa kroje që rrjedhin ujë të freskët e të pastër, të cilat burojnë […]

Informacion për turistët rreth koronavirusit

COVID 19 është virusi që ka mbyllur brenda gjithë botën, duke bllokuar në veçanti turizmin. Situata aktuale e udhëtimit Për momentin janë anulluar gjithë fluturimet nga Tirana për në gjithë destinacionet e botës. Janë anulluar po ashtu gjithë udhëtimet me target dhe kufijtë tokësorë janë mbyllur. Baret restorantet, po ashtu gjithë bizneset janë mbullur dhe Shqipëria […]

GJirokaster

Marketingu dixhital në turizëm – Takime B2B në Gjirokastër

Më 9 Mars në Gjirokastër u organizua një event B2B mes bizneseve të turizmit në Gjirokastër dhe 3 ofruesve të shërbimit dixhital marketing. Eventi u organizua nga shoqata Visit Gjirokastra dhe u mbështet nga Risi Albania. Qëllimi i takimit ishte të lidhte së bashku bizneset e turizmit në Gjirokastër me disa ofrues shërbimi, kompani marketingu […]

Gjirokastra city

Gjirokastra, qyteti unik në Balkan- El Pais

Shqipëria ka qenë për një kohë të gjatë larg hartës së turizmit botëror. Por tani shqiptarët duan ti tregojnë botës për bukuritë e vendit të tyre si dhe ti mësojnë për kulturën dhe natyrën e tyre. Dhe kjo duhet bërë para se turizmi masiv ta zbulojë këtë vend. Kështu e përshkruan gazeta e njohur spanjolle […]

manxurane

Manxurana, lulja tipike e shtëpive gjirokastrite

Gjirokastra, qyteti i metaforave të pafundme, nuk është vetëm: qytet i gurit, i UNESCO-s, i Argjirosë, i kalasë, i muzeumeve, i sokakëve të të mënçurve dhe “të marrëve”, i odave, sofave, avlive, i barbarozës, por njihet edhe si “qyteti i manxuranës”. Nuk ka shtëpi gjirokastrite që të mos e mbjellë lulen e manxuranës në poçe […]