Koncerte në Ujërat Termale të Bënjës

Edhe pse gjatë pandemisë gjithë eventet janë anulluar në Shqipëri, në Përmet u gjet një mënyrë e re për të tërhequr jetën kulturore në zonat me hapësirë të madhe dhe të frekuentuara nga turistet. Te ujërat termale të Bënjës u zhvilluan këtë verë dy koncerte të hapura. I pari ishte në 16 korrik dhe ishte […]

Ambasadori zviceran viziton Gjirokastrën

Visit Gjirokastra priti Ambasadorin e Zvicres Ambasadorin e Zvicrës në vendin tonë, Shkëlqesinë e tij Z.Adrian Maitre ku fillimisht i prezantoi gjithë punën e deritanishme të shoqatës Visit Gjirokastra për organizimin e gjithë komunitetit të biznesit turistik në Gjirokastër, shtimin e produteve turistike, promovimin e destinacionit, bashkëpunimi me universitetin etj Projekti Visit Gjirokastra mbështetet pikërisht […]

Gjirokastra feston 15 vjet në UNESCO

Gjirokastra u shpall qytet muze në vitin 1961 gjatë regjimit komunist. Ishte vendim i mirë për të ruajtur atë që kish mbetur në qytet nga luftërat, pushtuesit dhe nga degradimi në vite dhe dekada. Gjatë kësaj periudhe u bënë disa restaurime, kalldrëmet me gurë nëpër lagje si dhe disa rinovime në pazar, kështjellë, muzeun etnografik. […]

Gjirokastra si destinacion i qëndrueshëm- mundësitë dhe sfidat

A mund të jetë Gjirokastra një model i një destinacioni të qëndrueshëm të turizmit? Kjo ishte tema e një webinari të organizuar nga shoqata Visit Gjirokastra, me mbështetjen e RisiAlbania. Qëllimi i webinarit ishte të prezantonte për herë të parë për bizneset turistike të këtij qarku, kriteret e Këshillit Global të Qëndrueshëm të Turizmit – […]

‘RriNeShqiperi’ fushata turistike për qarkun Gjirokastër

Turizmi këtë vit përjetoi një bllokim të pazakontë, për shkak të COVID 19 dhe si rrjedhojë e vetmja shpresë për bizneset e turizmit ishte tërheqja e turizmit vendas. Shumë iniciativa nisën në gjithë Shqipërinë nga organizata të menaxhimit të destinacioneve dhe tur operatorë, ndërkohë Visit Gjirokastra, si shoqatë për menaxhimin e turizmit në Qarkun Gjirokastër […]

Katalogu i artizanatit për qarkun e Gjirokastrës

“Katalogu i artizanatit për qarkun e Gjirokastrës”, katalog 2 gjuhësh (shqip dhe anglisht), ka informacion për 49 gra të  njohura në fushën e artizanatit, që punojnë për ruajtjen e traditës dhe trashëgimisë kulturore për qëllime fitimi ose jo. Një pjesë e artizaneve nuk zhvillojnë aktivitet artizan për momentin, por i kanë të gjitha kapacitetet për ta kryer atë. Le të shërbej […]

Visit Gjirokastra

Protokolli masave të Sezonit Turistik 2020

Ministria e Turizmit dhe e Shëndetësisë kanë përgatitur një protokoll të masave gjatë sezonit turistik, që pritet të nisë në Qershor. Strukturat akomoduese në veçanti do detyrohen të zbatojnë një sërë masash për të garantuar shëndetin e stafit dhe klientëve. Së pari duhet të caktojnë një koordinator anti-covid, të kenë pajisje të bollshme si maska, […]

Visit Gjirokastera

Puset qindravjeçarë të Gjirokastrës

Nëse gërmon poshtë gurëve të Gjirokastrës do të gjesh thesare. Kjo sepse asnjëherë nuk është gërmuar shumë thellë në zonën a pazarit të vjetër, që i ka reziztuar shekujve me radhë. Kur Gjirokastra u shpall qytet muze nga regjimi komunist në 1961, një numër i madh specialistësh por dhe vullnetarësh dhe fëmijë, u angazhuan për […]

Skip to toolbar