Sokaku i Stefanit, muze i hapur në qytetin mistik

Gjirokastra, qyteti i prodhuar mbi një reliev mistik, mbetet një galeri vlerash befasuese. Sokaku i Mezinateve, është një atelie e fshehur qe mahnit vizitorin. Ky mjedis mbetet i vështirë për t’u gjetur, sepse duhet ta kërkosh në labirinthin e sokakëve të Ndënëkalasë. Mbetet një ndër mjediset më të preferuar për piktorin e njohur Leon Çika […]

Gjirokaster

Sondazh i Visit Gjirokastra: Situata e bizneseve turistike gjatë Covid19

Shoqata Visit Gjirokastra kreu një analizë të situatës së bizneseve të turizmit brenda qarkut të Gjirokastrës për të motivuar edhe format e mbështetjes që do të vijojnë për sektorin si dhe për të përshtatur strategjinë e saj gjatë kësaj periudhe pandemie. Anketimi i realizuar nga anëtarë të bordit të Visit Gjirokastra dhe i përpunuar nga […]

Maleshova, Gjirokaster

Legjenda e Rrapit të Libohovës

Nëse e keni vizituar ndonjëherë Libohovën, pa diskutim e dini se ku është Rrapi i Libohovës, një pemë gjigande në  zemër të qytetit, që krijon një kurorë të bukur duke i bërë hije të madhe një pjese të qytetit. Rrapi rrethohet nga disa kroje që rrjedhin ujë të freskët e të pastër, të cilat burojnë […]

Informacion për turistët rreth koronavirusit

COVID 19 është virusi që ka mbyllur brenda gjithë botën, duke bllokuar në veçanti turizmin. Situata aktuale e udhëtimit Për momentin janë anulluar gjithë fluturimet nga Tirana për në gjithë destinacionet e botës. Janë anulluar po ashtu gjithë udhëtimet me target dhe kufijtë tokësorë janë mbyllur. Baret restorantet, po ashtu gjithë bizneset janë mbullur dhe Shqipëria […]

GJirokaster

Marketingu dixhital në turizëm – Takime B2B në Gjirokastër

Më 9 Mars në Gjirokastër u organizua një event B2B mes bizneseve të turizmit në Gjirokastër dhe 3 ofruesve të shërbimit dixhital marketing. Eventi u organizua nga shoqata Visit Gjirokastra dhe u mbështet nga Risi Albania. Qëllimi i takimit ishte të lidhte së bashku bizneset e turizmit në Gjirokastër me disa ofrues shërbimi, kompani marketingu […]

Gjirokastra city

Gjirokastra, qyteti unik në Balkan- El Pais

Shqipëria ka qenë për një kohë të gjatë larg hartës së turizmit botëror. Por tani shqiptarët duan ti tregojnë botës për bukuritë e vendit të tyre si dhe ti mësojnë për kulturën dhe natyrën e tyre. Dhe kjo duhet bërë para se turizmi masiv ta zbulojë këtë vend. Kështu e përshkruan gazeta e njohur spanjolle […]

manxurane

Manxurana, lulja tipike e shtëpive gjirokastrite

Gjirokastra, qyteti i metaforave të pafundme, nuk është vetëm: qytet i gurit, i UNESCO-s, i Argjirosë, i kalasë, i muzeumeve, i sokakëve të të mënçurve dhe “të marrëve”, i odave, sofave, avlive, i barbarozës, por njihet edhe si “qyteti i manxuranës”. Nuk ka shtëpi gjirokastrite që të mos e mbjellë lulen e manxuranës në poçe […]

Dikur karnavalet

Dita e Karnavaleve- ose Dita e Prosopullave

Sot e për çdo vit tjetër 21 shkurti do të jetë Dita e Karnavaleve në qytetim e Gjirokastrës. Përtej çdo pritshmërie u organizua për here të parë pas rreth 90 vjetësh kjo feste e bukur popullore. Ditë e bukur plot diell. Natyra bujare na e zbukuroi me teper kete dite te shenuar. Më të lumtur […]

Skip to toolbar