Panairi “Shqipëria punon tokën”

Biznese turistike nga qarku Gjirokastër morën pjesë në panairin më të madh të bujqësisë, blegtorisë dhe agropërpunimit “Shqipëria punon tokën” organizuar nga Ministria e Bujqësisë dhe bashkia Tirane. Panairi u zhvillua në sheshin Skenderbej me 16-17 Nentor 2019. Për agropërpunuesit dhe artizanët nga Gjirokastra, Përmeti, Tepelena ishte një mundësi e mire për të prezantuar dhe […]

Ali Pasha Aqueduct Bence Tepelene

Trashëgimia kulturore e periudhës së Ali Pashë Tepelenës

Ali Pashë Tepelena ka meritën që ka ndërtuar disa nga veprat me të mëdha publike, kështjella e ura të admirueshme për periudhën 1700-1800. Duke lënë mënjanë ambiciet e tij politike dhe shpirtin brutal për të cilin ka mjaft shkrime e histori, ajo cka ai la pas në drejtim të trashëgimisë kulturore vërtet meriton të shkruhet […]

Visit Gjirokastra at philoxenia

Visit Gjirokastra merr pjesë në panairin ndërkombëtar të Selanikut 

Bizneset e turizmit të Gjirokastrës ekspozouan ofertat e tyre turistike në Philoxenia, një panair rajonal/ndërkombëtar i turizmit në Selanik, në Greqi. Bordi i Shoqatës ‘Visit Gjirokastra’ ftoi bizneset e turizmit të qarkut Gjirokastër për të marrë pjesë së bashku nën stendën e Visit Gjirokatra. Rreth 32 biznese nga Gjirokastra, Permeti e Tepelena e përqafuan këtë […]

Promovimi i produkteve tipike në Zekate

Organizata Botërore për Bujqësinë dhe Ushqimin, FAO dhe Ministria shqiptare e Bujqësisë dhe Zhvillimit nisën promovimin e prodhimeve tradicionale dhe treguesve gjeografikë në Shqipëri. Më 3 Nëntor, në shtëpinë disa qindravjeçare të Zekatëve në Gjirokastër janë paraqitur disa nga prodhimet tipike të zonave në Jug të Shqipërisë si trahanaja, salca në shakull, glikotë, çaji i […]

Ismail Kadare

Kadare, fituesi i 2 çmimeve prestigjoze letrare në 2019

Ismail Kadare, shkrimtari shqiptar me famë botërore sapo ka fituar një tjetër çmim të madh në letërsi, pikërisht Nobelin amerikan,  çmimin ndërkombëtar “Neustad 2020”. Kadare është shpallur pak ditë më parë laureati i 26 i këtij çmimi ndërkombëtar. Çmimi Neustad konsiderohet si NOBELI amerikan dhe jepet një herë në dy vite. Robert Con Davis-Undiano, drejtori ekzekutiv i […]

Trajnim i Shoqatës Visit Gjirokastra për strategjinë e turizmit

Në kuadër të forcimit dhe ngritjes së kapaciteteve të Shoqatës së turizmit Visit Gjirokastra, me mbështetjen e projektit Risi Albania është kontraktuar një nga ekspertët më të mirë të brandimit ndërkombëtar, z. Jörn Gieschen. Ai ka eksperiencë në konsulenca për destinacione turistike dhe turizmin në disa vende si : Kroaci, Oman, Qipro etj Eksperti gjerman […]

Kalaja dhe Kisha e Shen - Triadhes

Kalaja e Shëntriadhës, në zonën e Lunxherisë Gjirokastër

Kalaja e Shëntriadhës Gjirokastër Kalaja e Shëntriadhës është ndërtuar me ferman të Ali Pashë Tepelenës. Ndodhet në vargun e kodrave përfund krahinës së Lunxhërisë, në veri-lindje të qytetit të Gjirokastrës. Kalaja Shëntriadhës qëndron si një “anije” e vogël, në një pozicion gjeografik veri-jug dhe ndihmonte në mbrojtjen e kalasë dhe duke krijuar mundësi për tu […]

Falco are back in Gjirokastra, Albania

Rikthehet Skifteri i Verdhë në Gjirokastër

Rikthehet Skifteri i Verdhë Një shfaqje spektakolare sapo ka nisur këtë vit në jug të vendit, aty ku ndodhen shumica e fjetoreve të Skifterit kthetraverdhë (Falco naumanni). 80-100 individët e parë të mrekullueshëm u vrojtuan sikurse pritej javën e shkuar, në linjat e tensionit të mesëm në Lushnje, Fier, Vlorë, Tepelenë dhe Dropull. Vrojtimet e […]

Skip to toolbar