Gjirokaster

Tur historik dhe natyror në fshatrat e Malit Bureto

Gjirokastra tashmë njihet si një destinacion i trashëgimisë kulturore. Duke qenë një vend i pasurisë UNESCO-s, ai është qyteti më i vizituar në Shqipëri për shumë dekada. Por Gjirokastra ka shumë më tepër për të parë dhe vizituar. Vendosëm të udhëtonim në fshatrat e malit Bureto, mes natyrës së bukur dhe pamjes spektakolare të Luginës […]

Çfarë të bësh në muajin Maj në Gjirokastër

Maji është një muaj perfekt për të vizituar Gjirokastrën. Moti është i ngrohtë, dhe ditët janë më të gjata. Kështu që në 24 orë mund të shihni shumë gjëra nëse dëshironi. Këtu keni shumë udhëtime ditore në Gjirokastër të cilat ofrohen nga operatorët vendas të turneut. Ju nuk mund të lini pa vizituar në Qafën […]

Gjirokaster

Forumi “Visit Gjirokastra” pjesë e Panairit Ndërkombëtar të Turizmit Tirana 2019

Për herë të parë aktorët që përfaqësojnë sektorin e turizmit nga Qarku i Gjirokastrës (Gjirokastër, Përmet & Tepelenë) u dakortësuan mes njëri-tjetrit për të marë pjesë së bashku dhe për të promovuar destinacionin e Gjirokastrës, duke përdorur një brand të vetëm “Visit Gjirokastra” dhe një stendë të vetme në Panairin Ndërkombëtar të Turizmit, 5 & 6 prill 2019. […]

Artizanë/Suvenire

Edua Gjirokaster EDua është një biznes social, në zemër të pazarit të vjetër, që promovon dhe shet produkte tipike shqiptare, të sjella në dyqan nga fermerët dhe artizanët e rajonit. Gjithë produktet janë të freskëta dhe të përgatitura sipas traditës së vjetër. Në dyqanin tonë ne prezantojmë jo vetëm produktet por dhe historinë e fermerit, […]

Ancient city of Finiq

The ancient city of Phoinike is located on the top and on the southern foothills of the hill which has the modern name of the Mali Finiqit. The hill reaches height of about 272 m above sea level. The plain to the south connects in a natural way to Lake Butrint. The plain to the [...]