GJirokaster

Marketingu dixhital në turizëm – Takime B2B në Gjirokastër

Më 9 Mars në Gjirokastër u organizua një event B2B mes bizneseve të turizmit në Gjirokastër dhe 3 ofruesve të shërbimit dixhital marketing. Eventi u organizua nga shoqata Visit Gjirokastra dhe u mbështet nga Risi Albania. Qëllimi i takimit ishte të lidhte së bashku bizneset e turizmit në Gjirokastër me disa ofrues shërbimi, kompani marketingu […]

Gjirokastra city

Gjirokastra, qyteti unik në Balkan- El Pais

Shqipëria ka qenë për një kohë të gjatë larg hartës së turizmit botëror. Por tani shqiptarët duan ti tregojnë botës për bukuritë e vendit të tyre si dhe ti mësojnë për kulturën dhe natyrën e tyre. Dhe kjo duhet bërë para se turizmi masiv ta zbulojë këtë vend. Kështu e përshkruan gazeta e njohur spanjolle […]

manxurane

Manxurana, lulja tipike e shtëpive gjirokastrite

Gjirokastra, qyteti i metaforave të pafundme, nuk është vetëm: qytet i gurit, i UNESCO-s, i Argjirosë, i kalasë, i muzeumeve, i sokakëve të të mënçurve dhe “të marrëve”, i odave, sofave, avlive, i barbarozës, por njihet edhe si “qyteti i manxuranës”. Nuk ka shtëpi gjirokastrite që të mos e mbjellë lulen e manxuranës në poçe […]

Dikur karnavalet

Dita e Karnavaleve- ose Dita e Prosopullave

Sot e për çdo vit tjetër 21 shkurti do të jetë Dita e Karnavaleve në qytetim e Gjirokastrës. Përtej çdo pritshmërie u organizua për here të parë pas rreth 90 vjetësh kjo feste e bukur popullore. Ditë e bukur plot diell. Natyra bujare na e zbukuroi me teper kete dite te shenuar. Më të lumtur […]

Visit GJirokastra

Ansambleja e parë e Shoqatës Visit Gjirokastra

Promovimi i rajonit të Gjirokastrës si një destinacion i vetëm turistik është qëllimi i Shoqatës Visit Gjirokastra e cila zhvilloi dje Ansamblenë e parë të anëtarëve pas krijimit të saj në shtator të vitit të kaluar. Takimi u zhvillua në Hotel Cajupi më 28 Janar 2020. Të pranishëm ishin kryetarët e Bashkive të qarkut Gjirokastër […]

Kukulla e Ismail Kadaresë– një histori e një dashurie të vështirë në Gjirokastër

Gazeta prestigjoze “The Guardian”  i ka kushtuar  një artikull të plotë një prej romaneve të fundit të Ismail Kadare, me titullin “Kukulla”.  Libri flet per marrëdhëniet e tij me nënën e tij dhe kujtimet e përmallshme të vendit ku ai ka lindur Gjirokastra. Ja çfare thotë artikulli: “Në shikim të parë, romani autobiografik i Ismail […]

Gjirokaster

Një ngjitje në Malin e Murganës, Dropull

Rajoni i Gjirokastrës është i rrethuar me male, pyje të bukura, ujëvara, lumenj dhe lugina. Aktivitetet e ngjitjes, alpinizmit dhe ecjes në natyre po ofrohen tashmë si një mundësi e shtuar për të kombinuar  turet kulturore në qytetin e vizituar UNESCO. Janë shumë tur operatorë lokalë që ofrojnë ture në natyre në disa pjesë të […]

Gjirokastra, një nga 21 arsye për të vizituar Shqipërinë

Një artikull i BuzzFeed, shkruar nga Jemima Skelley, liston 21 arsye për të vizituar Shqipërinë, një vend që shumë turistë nuk e njohin. Mes bukurive të tjera të Shqipërisë nuk mund të mungojë qyteti i bukur UNESCO i Gjirokastrës, dhe mrekullia natyrore e banjave termale afër Permetit. Ne shkëputëm një pjesë që i referohet qarkut Gjirokastër […]

Shije Shqipërie- Një raki në ditë e mban mjekun larg

Në tetor 2019, Irisi, një adhuruese e kalërimit, pjesë e ekipit të organizatës Equus udhëtoi në një tur një javor në malet rreth Gjirokastrës me Caravan Horse Riding Albania. Përshtypjet e saj janë shumë të sinqerta për atë se çfarë e veçon Shqipërinë nga gjithë pjesa tjetër e botës. Në fund të përshtypjeve ajo thotë: […]