• gal-img
  • gal-img

Gurëgdhëndësit e Gjirokastrës

Ndër shumë specialistë që kanë punuar në rrugët me kalldrëm të Gjirokastrës gjatë kohës së komunizmit, Spiro Bezhani është padyshim një nga më të njohurit.
Spiro është një legjendë e gjallë dhe kur flet për rrugët e vendlindjes së tij Gjirokastër, të jep emocione. Ai tregon historinë e punës së tij dikur, kur shtronte rrugicat dhe e qytetit antik, së bashku me kolegët e tij artizanë dhe gdhëndës të gurit.
Ishte një punë e vështirë, pasi ata punonin jashtë edhe gjatë dimrit të ftohtë dhe verës së nxehtë.
Por të gjithë janë të lumtur që kanë kontribuar për ta zbukuruar qytetin e tyre të dashur. Sot Spiro edhe pse në moshë shumë të thyer, është  ende duke kontribuar aktivisht në Gjrokastër si një gdhendës në gur, duke mësuar gjeneratën e re të zejtarëve dhe duke ndihmuar në ruajtjen e trashëgimisë kulturore shqiptare.


Burimi: Gjirokastra a Cultural journey

About the Author

By visit-gjirokastra / Administrator, bbp_keymaster

Follow visit-gjirokastra
on Mar 29, 2019

Skip to toolbar