Ali bej Kelcyra Saraj

Kelcyre, Gjirokaster
(Mesatarja 0 nga 0 Vlerësime )
  • place-img
  • place-img
  • place-img
place-imgplace-imgplace-img

Ngrihet mbi faqen shkëmbore të malit Trebeshinë, në hyrje të Grykës së Këlcyrës.

Themeluesi i familjes Këlcyra mendohet se ishte Teodori nga familja e Muzakajve. Sarajet janë ndërtuar nga mesi i shekullit 19 dhe është një nga ndërtimet më të mëdhaja të Shqipërisë. Është një ndërtesë tepër madhështore me tetë kulla të mëdha katërkatëshe secila dhe një kat nëndhe. Vetëm ndërtesa ka një sipërfaqe prej 3000 m². E djegur nga grekërit në prill 1914, për më shumë se një shekull këto rrënoja kanë mbetur madhështore në shpatin e malit Trebeshina.

Harta e Ali bej Kelcyra Saraj

Skip to toolbar