Grupi Polifonik “i Qiradhes”

(Mesatarja 0 nga 0 Vlerësime )

Nëse ju bie rasti të vizitoni fshatin e Selosë, në Dropullin e sipërm të Gjirokastrës, do të gjeni aty një thesar kulturor të ruajtur me fanatizëm nga zonjat e këtij fshati. Janë këngët polifonike të vajit, të dasmave apo të trimave që kendon grupi polifonik “I Qiradhes”,  krijuar që prej vitit 1987 që ende sot […]

Nëse ju bie rasti të vizitoni fshatin e Selosë, në Dropullin e sipërm të Gjirokastrës, do të gjeni aty një thesar kulturor të ruajtur me fanatizëm nga zonjat e këtij fshati. Janë këngët polifonike të vajit, të dasmave apo të trimave që kendon grupi polifonik “I Qiradhes”,  krijuar që prej vitit 1987 që ende sot përcjell historitë, kulturën dhe traditën e këtij komuniteti. Gratë kanë qënë pjesë e festivaleve kombëtare dhe ndërkombëtare ku kanë performuar veshur me kostumin tradicional të qepur nga duart e tyre, ku janë nderuar me çmime të shumta.

Skip to toolbar