Kisha e Peshkëpisë në Dropull

(Mesatarja 0 nga 0 Vlerësime )

Kisha e Peshkëpisë ndodhet në fshatin Peshkëpi, në Dropullin e Sipërm, pikërisht në një kodër me qeparisa, nga e cila mund të shohësh poshtë Luginën e Drinos.  Kjo kishë është një nga më të rrallat e arkitekturës bizantine dhe artit të hershëm mesjetar. Ndërtimi i saj fillestar daton në vitin 619, ndërsa formën aktuale e […]

Kisha e Peshkëpisë ndodhet në fshatin Peshkëpi, në Dropullin e Sipërm, pikërisht në një kodër me qeparisa, nga e cila mund të shohësh poshtë Luginën e Drinos. 

Kjo kishë është një nga më të rrallat e arkitekturës bizantine dhe artit të hershëm mesjetar. Ndërtimi i saj fillestar daton në vitin 619, ndërsa formën aktuale e mori në shekullin XI.

Pas restaurimit të plotë të bërë kohët e fundit, pas një harrese shumëvjeçare, tashmë është kthyer në një vend të denjë për turistët vendas dhe të huaj.

Pranë këtij fshati, është fshati Glina, i njohur për burimet e pastra të ujit të pijshëm.  Peisazhi në këtë zonë është i mrekullueshëm dhe rruga e shtruar dhe asfaltuar.

Skip to toolbar