Gjirokastra, në kopertinën e Travel Weekly

Gjirokastra është zgjedhur si cover per revisten Travel Weekly ne edicionin online te kesaj jave. Qyteti i Gjirokastrës, pjesa unike e pazarit është përzgjedhur për të përfaqësuar dhe njoftuar panairin New Deal Europe, qe është planifikuar në Londër më 4 prill. Nje përfaqësi e...

Mblidhet Komiteti Rajonal i Zhvillimit të Turizmit, Qarku Gjirokastër

Më 11 shkurt, u zhvillua në Gjirokastër takimi i Komitetit Rajonal të Zhvillimit të Turizmit, nën drejtimin e prefektit të qarkut Odise Kote. Të pranishëm ishin përfaqësues të shoqatës turistike të qarkut Visit Gjirokastra, përfaqësues te drejtorive të trashëgimisë kulturore, përfaqësues të tur operarorëve...

Zgjidhet Bordi i ri i Visit Gjirokastra

Visit-Gjirokastra, partneriteti ku për herë të parë në Shqipëri aktorët publik edhe privat dakordësohen të bashkëpunojmë për menaxhimin dhe promovimin e destinacionit, organizoi dje Asamblenë Vjetore. Në takim morën pjesë 80 aktorë të rajonit nga biznesi dhe akademia, përfaqësues nga 7 Bashkitë e Qarkut...

Guest house grand albanik1

Thirret Asambleja e Visit Gjirokastra, 14 Janar 2022

𝐓𝐡𝐢𝐫𝐫𝐞𝐭 𝐀𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐞𝐣𝐚 𝐞 𝐒𝐡𝐨𝐪𝐚𝐭ë𝐬 “𝐕𝐢𝐬𝐢𝐭-𝐆𝐣𝐢𝐫𝐨𝐤𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚 “Të nderuar bashkëpunëtorë të shoqatës turistike “Visit Gjirokastra” dhe biznese turistike të Qarkut Gjirokaster!Më 14 janar 2022 mblidhet Asambleja e anëtarëve të shoqatës ‘Visit Gjirokastra’. Për shkak të pandemisë, asambleja nuk ështe mbledhur për dy vite rresht. Ftohen të...

Verë në qarkun Gjirokastër

Rajoni i Gjirokastrës, ka klimë mesdhetare dhe thuajse 300 dite me diell. Njerezit tentojnë të rrinë sa më shumë jashtë në natyrë për orë të tëra. Tashmë janë zgjatur dhe orët e qëndrimit në darke, pasi masat ndaj COVID 19 janë lehtësuar dhe ora...

Visit Gjirokastra prezanton ofertën në New Deal Europe 2021

New Dial Europe 2021 mund të konsiderohet një nga ngjarjet më të mëdha të turizmit në botë dhe pjesëmarrja e Visit Gjirokatra ishte një mundësi shumë e mirë për të njohur interesat e blerësve dhe për të reaguar me ofertën e duhur. New Deal...

Çfarë të bësh në pranverë në Gjirokastër

Çfarë të bësh në pranverë në Gjirokastër Qyteti i bukur i Gjirokastrës ju mirëpret, tashme me një sere turesh dhe eksperiencash unike që mund ti gjeni vetëm në këtë pasuri botërore të UNESCO. Cfarë të bësh në qendrën historike Ju ftojmë për ture dhe...

Masat dhe rregullat anti-Covid- pranverë 2021

Situata me Covid19 vazhdon të jetë dramatike në Shqipëri dhe në botë. Numri i rasteve të infektuara dhe i viktimave vazhdon të rritet. Për të parë rastet cdo dite ju lutemi përditësohuni me informacionet e Ministrisë së Shëndetësisë  këtu. Procesi i vaksinimit ka filluar...

Një udhëtim në mbretërinë e natyrës

Jashtë radarit, i egër i paprekur. Ky është Përmeti, një qytet antik prej guri i ndërtuar në brigjet e Vjosës, në një nga lumentë më të rëndësishëm dhe më të pastër të gjithë Ballkanit. Përmeti i prezantohet vizitorëve si një destinacion shumë larg turizmit...

Shoqata Visit Gjirokastra prezanton ne eventin rajonal

Shoqata Visit Gjirokastra (VGA) prezantoi ofertën e turizmit të Rajonit në eventin “Lidhjet rajonale dhe bashkëpunimi në turizmin aktiv – faktori kryesor në periudhën e rimëkëmbjes pas COVID-19” të organizuar nga USAID Project EDGE. Projekti i USAID-it për Zhvillimin Ekonomik, Qeverisjen dhe Rritjen e...

Ngjitje në malin me borë të Nemërçkës

Një tur ecje në mes të natyrës së mrekullueshme dhe maleve me borë në zonën e Përmetit do ju dhuronte një eksperiencë të paparë. Mali i Nemerckes është pjesë e vargmalit që përfshin tre male: Trebeshinë, Dhembel e Nemercke, ku maja me e lartë...

Një fundjavë qetësie në Përmet

Nëse jeni të lodhur nga jeta e zhurmshme në qytet bëni një udhëtim në Përmet, qyteti i njerëzve të urtë dhe mikpritës. Qyteti me natyrë të mrekullueshme në cdo stinë. Janë dy arsye përse duhet të udhëtoni në Përmet këtë dimër. Së pari se...

Të vizitosh Gjirokastrën në dimër

Gjirokastra është një nga qytetet që mund të vizitohen çdo stinë. Ky qytet i gurtë, trashëgimi botërore e UNESCO i fton të gjithë turistët vendas dhe të huaj, të kalojnë sa më shumë ditë në Gjirokastër, pasi tur operatorët ofrojnë paketa të ndryshme turistike...

Një vepër arti nga Mumtaz Dhrami i shtohet Gjirokastrës

Një vepër e re simbolike arti i shtohet dhe hijeshon Qendrën Historike të qytetit të Gjirokastrës. Fjala është për një bazoreliev të derdhur në bronx, vepër e Skulptorit te Popullit Mumtaz Dhrami, e cila është vendosur së fundi në murin simbolik që përjetëson pranimin...

digital tourism training

Trajnim: Marketingu Dixhital për turizmin në Gjirokastër

Më 15 Shtator 2020 ne qytetin e Gjirokastrës u organizua një kurs trajnimi mbi Marketingu Dixhital për turizmin nga Shoqata Visit Gjirokastra me mbështetjen e projektit RIsiAlbania Ishin 20 pjesëmarrës që morën pjesë në veprimtari, pronarë biznesesh të hoteleve, restoranteve, dyqaneve të artizanëve, udhëzuesve...

Çfarë të bësh në vjeshtë në qarkun Gjirokastër!

Qarku i Gjirokastrës është plot me supriza dhe vende pa fund për të vizituar në çdo stinë. Vjeshta është një periudhë perfekte për të udhëtuar. E ndërsa qytetet dhe turizmi kulturor mbetet nga më të preferuarit në qarkun Gjirokastër, ne si Visit Gjirokastra, ju...

Koncerte në Ujërat Termale të Bënjës

Edhe pse gjatë pandemisë gjithë eventet janë anulluar në Shqipëri, në Përmet u gjet një mënyrë e re për të tërhequr jetën kulturore në zonat me hapësirë të madhe dhe të frekuentuara nga turistet. Te ujërat termale të Bënjës u zhvilluan këtë verë dy...

Ambasadori zviceran viziton Gjirokastrën

Visit Gjirokastra priti Ambasadorin e Zvicres Ambasadorin e Zvicrës në vendin tonë, Shkëlqesinë e tij Z.Adrian Maitre ku fillimisht i prezantoi gjithë punën e deritanishme të shoqatës Visit Gjirokastra për organizimin e gjithë komunitetit të biznesit turistik në Gjirokastër, shtimin e produteve turistike, promovimin...

Gjirokastra feston 15 vjet në UNESCO

Gjirokastra u shpall qytet muze në vitin 1961 gjatë regjimit komunist. Ishte vendim i mirë për të ruajtur atë që kish mbetur në qytet nga luftërat, pushtuesit dhe nga degradimi në vite dhe dekada. Gjatë kësaj periudhe u bënë disa restaurime, kalldrëmet me gurë...

Gjirokastra si destinacion i qëndrueshëm- mundësitë dhe sfidat

A mund të jetë Gjirokastra një model i një destinacioni të qëndrueshëm të turizmit? Kjo ishte tema e një webinari të organizuar nga shoqata Visit Gjirokastra, me mbështetjen e RisiAlbania. Qëllimi i webinarit ishte të prezantonte për herë të parë për bizneset turistike të...

‘RriNeShqiperi’ fushata turistike për qarkun Gjirokastër

Turizmi këtë vit përjetoi një bllokim të pazakontë, për shkak të COVID 19 dhe si rrjedhojë e vetmja shpresë për bizneset e turizmit ishte tërheqja e turizmit vendas. Shumë iniciativa nisën në gjithë Shqipërinë nga organizata të menaxhimit të destinacioneve dhe tur operatorë, ndërkohë...

Katalogu i artizanatit për qarkun e Gjirokastrës

“Katalogu i artizanatit për qarkun e Gjirokastrës”, katalog 2 gjuhësh (shqip dhe anglisht), ka informacion për 49 gra të  njohura në fushën e artizanatit, që punojnë për ruajtjen e traditës dhe trashëgimisë kulturore për qëllime fitimi ose jo. Një pjesë e artizaneve nuk zhvillojnë aktivitet artizan për momentin, por i...

Visit Gjirokastra

Protokolli masave të Sezonit Turistik 2020

Ministria e Turizmit dhe e Shëndetësisë kanë përgatitur një protokoll të masave gjatë sezonit turistik, që pritet të nisë në Qershor. Strukturat akomoduese në veçanti do detyrohen të zbatojnë një sërë masash për të garantuar shëndetin e stafit dhe klientëve. Së pari duhet të...

Visit Gjirokastera

Puset qindravjeçarë të Gjirokastrës

Nëse gërmon poshtë gurëve të Gjirokastrës do të gjesh thesare. Kjo sepse asnjëherë nuk është gërmuar shumë thellë në zonën a pazarit të vjetër, që i ka reziztuar shekujve me radhë. Kur Gjirokastra u shpall qytet muze nga regjimi komunist në 1961, një numër...

Sokaku i Stefanit, muze i hapur në qytetin mistik

Gjirokastra, qyteti i prodhuar mbi një reliev mistik, mbetet një galeri vlerash befasuese. Sokaku i Mezinateve, është një atelie e fshehur qe mahnit vizitorin. Ky mjedis mbetet i vështirë për t’u gjetur, sepse duhet ta kërkosh në labirinthin e sokakëve të Ndënëkalasë. Mbetet një...

Gjirokaster

Sondazh i Visit Gjirokastra: Situata e bizneseve turistike gjatë Covid19

Shoqata Visit Gjirokastra kreu një analizë të situatës së bizneseve të turizmit brenda qarkut të Gjirokastrës për të motivuar edhe format e mbështetjes që do të vijojnë për sektorin si dhe për të përshtatur strategjinë e saj gjatë kësaj periudhe pandemie. Anketimi i realizuar...

Maleshova, Gjirokaster

Legjenda e Rrapit të Libohovës

Nëse e keni vizituar ndonjëherë Libohovën, pa diskutim e dini se ku është Rrapi i Libohovës, një pemë gjigande në  zemër të qytetit, që krijon një kurorë të bukur duke i bërë hije të madhe një pjese të qytetit. Rrapi rrethohet nga disa kroje...

Informacion për turistët rreth koronavirusit

COVID 19 është virusi që ka mbyllur brenda gjithë botën, duke bllokuar në veçanti turizmin. Situata aktuale e udhëtimit Për momentin janë anulluar gjithë fluturimet nga Tirana për në gjithë destinacionet e botës. Janë anulluar po ashtu gjithë udhëtimet me target dhe kufijtë tokësorë janë...

GJirokaster

Marketingu dixhital në turizëm – Takime B2B në Gjirokastër

Më 9 Mars në Gjirokastër u organizua një event B2B mes bizneseve të turizmit në Gjirokastër dhe 3 ofruesve të shërbimit dixhital marketing. Eventi u organizua nga shoqata Visit Gjirokastra dhe u mbështet nga Risi Albania. Qëllimi i takimit ishte të lidhte së bashku...

Gjirokastra city

Gjirokastra, qyteti unik në Balkan- El Pais

Shqipëria ka qenë për një kohë të gjatë larg hartës së turizmit botëror. Por tani shqiptarët duan ti tregojnë botës për bukuritë e vendit të tyre si dhe ti mësojnë për kulturën dhe natyrën e tyre. Dhe kjo duhet bërë para se turizmi masiv...

manxurane

Manxurana, lulja tipike e shtëpive gjirokastrite

Gjirokastra, qyteti i metaforave të pafundme, nuk është vetëm: qytet i gurit, i UNESCO-s, i Argjirosë, i kalasë, i muzeumeve, i sokakëve të të mënçurve dhe “të marrëve”, i odave, sofave, avlive, i barbarozës, por njihet edhe si “qyteti i manxuranës”. Nuk ka shtëpi...

Dikur karnavalet

Dita e Karnavaleve- ose Dita e Prosopullave

Sot e për çdo vit tjetër 21 shkurti do të jetë Dita e Karnavaleve në qytetim e Gjirokastrës. Përtej çdo pritshmërie u organizua për here të parë pas rreth 90 vjetësh kjo feste e bukur popullore. Ditë e bukur plot diell. Natyra bujare na...

Gjirokaster

Legjenda e Parkut të Viroit

E dini legjendën e tij e Viroit? Legjenda thotë se ka një lidhje nënujore mes Viroit dhe Shpellës së Skotinisë, e cila ndodhet në Dropull në një distancë rreth 10 km nga njëra tjetra. Në Dropull, Gratë mbushnin ujë te Shpella e Skotinisë, që...

Visit GJirokastra

Ansambleja e parë e Shoqatës Visit Gjirokastra

Promovimi i rajonit të Gjirokastrës si një destinacion i vetëm turistik është qëllimi i Shoqatës Visit Gjirokastra e cila zhvilloi dje Ansamblenë e parë të anëtarëve pas krijimit të saj në shtator të vitit të kaluar. Takimi u zhvillua në Hotel Cajupi më 28...

Gjirokaster

Një ngjitje në Malin e Murganës, Dropull

Rajoni i Gjirokastrës është i rrethuar me male, pyje të bukura, ujëvara, lumenj dhe lugina. Aktivitetet e ngjitjes, alpinizmit dhe ecjes në natyre po ofrohen tashmë si një mundësi e shtuar për të kombinuar  turet kulturore në qytetin e vizituar UNESCO. Janë shumë tur...

Gjirokastra, një nga 21 arsye për të vizituar Shqipërinë

Një artikull i BuzzFeed, shkruar nga Jemima Skelley, liston 21 arsye për të vizituar Shqipërinë, një vend që shumë turistë nuk e njohin. Mes bukurive të tjera të Shqipërisë nuk mund të mungojë qyteti i bukur UNESCO i Gjirokastrës, dhe mrekullia natyrore e banjave termale...

Shije Shqipërie- Një raki në ditë e mban mjekun larg

Në tetor 2019, Irisi, një adhuruese e kalërimit, pjesë e ekipit të organizatës Equus udhëtoi në një tur një javor në malet rreth Gjirokastrës me Caravan Horse Riding Albania. Përshtypjet e saj janë shumë të sinqerta për atë se çfarë e veçon Shqipërinë nga...

Historia e betejës së Mashkullores dhe Haurit të Abaz Çanos

Rrapi i Mashkullorës dhe hauri i Abaz Çanos dhe janë dy vende historike që lidhen me Çetën e Çerçiz Topullit dhe një nga betejat më të ashpra të kësaj çete antiosmane në 18 Mars 1908. Lufta e Mashkullorës është fiksuar në histori si një...

Ali Pashe Tepelena-Castle Visit gjirokastra

Kush ishte Ali Pashë Tepelena sipas Robert Elsie

Ai ishte sundimtari i Janinës dhe Shqipërisë së Jugut. Lindur në Beçisht, afër Kelcyrës, më 1744. Babai i tij, Veli Beu dhe gjyshi i tij Muhtar Beu, kishin sunduar në vazhdimësi në Tepelenë. Aliu bëri emër në vitet e para si bandit, dhe ishte...

Gjirokastra

Rituali i lashtë të shtegëtimit të bagëtive në Gjirokastër

Nëse udhëtoni këto ditë në rrjetin jugor të rajonit jugor, mos u çudisni aspak nëse hasni kope të shumta me dele dhe dhi, barinj me mushka të ngarkuara dhe një tufë qensh stani që shoqërojnë këtë karvan. Shijojeni këtë moment. Barinjtë janë duke shtegëtuar...

Gjirokastra

Një zgjidhje lokale për një problem global: Shoqata Visit Gjirokastra

Titujt janë plot me lajme negative për turizmin dhe efektet shkatërruese të tij. “Turizmi masiv” jo vetëm po dëmton destinacionet kryesore por po nxit dhe një konkurencë të pandershme dhe informalitetin në këtë sektor. Megjithatë situata nuk është kaq e zymtë. Një bashkëpunim nga...

Hotel Sopotit

Të flesh në “krevatin e perandorit” në Gjirokastër

Mauro Mauri, është një “italiano vero” që është dashuruar marrëzisht me qytetin e Gjirokastrës. Profesioni i tij është gazetar kulturor dhe ekspert për shkrimin e guidave turistike. Mauro është nga Briancia, një qytet i rajonit të Lombardisë në veri të Italisë. Ajo që të...

Panairi “Shqipëria punon tokën”

Biznese turistike nga qarku Gjirokastër morën pjesë në panairin më të madh të bujqësisë, blegtorisë dhe agropërpunimit “Shqipëria punon tokën” organizuar nga Ministria e Bujqësisë dhe bashkia Tirane. Panairi u zhvillua në sheshin Skenderbej me 16-17 Nentor 2019. Për agropërpunuesit dhe artizanët nga Gjirokastra,...

Ali Pasha Aqueduct Bence Tepelene

Trashëgimia kulturore e periudhës së Ali Pashë Tepelenës

Ali Pashë Tepelena ka meritën që ka ndërtuar disa nga veprat me të mëdha publike, kështjella e ura të admirueshme për periudhën 1700-1800. Duke lënë mënjanë ambiciet e tij politike dhe shpirtin brutal për të cilin ka mjaft shkrime e histori, ajo cka ai...

Visit Gjirokastra at philoxenia

Visit Gjirokastra merr pjesë në panairin ndërkombëtar të Selanikut 

Bizneset e turizmit të Gjirokastrës ekspozouan ofertat e tyre turistike në Philoxenia, një panair rajonal/ndërkombëtar i turizmit në Selanik, në Greqi. Bordi i Shoqatës ‘Visit Gjirokastra’ ftoi bizneset e turizmit të qarkut Gjirokastër për të marrë pjesë së bashku nën stendën e Visit Gjirokatra....

Promovimi i produkteve tipike në Zekate

Organizata Botërore për Bujqësinë dhe Ushqimin, FAO dhe Ministria shqiptare e Bujqësisë dhe Zhvillimit nisën promovimin e prodhimeve tradicionale dhe treguesve gjeografikë në Shqipëri. Më 3 Nëntor, në shtëpinë disa qindravjeçare të Zekatëve në Gjirokastër janë paraqitur disa nga prodhimet tipike të zonave në...

Ismail Kadare

Kadare, fituesi i 2 çmimeve prestigjoze letrare në 2019

Ismail Kadare, shkrimtari shqiptar me famë botërore sapo ka fituar një tjetër çmim të madh në letërsi, pikërisht Nobelin amerikan,  çmimin ndërkombëtar “Neustad 2020”. Kadare është shpallur pak ditë më parë laureati i 26 i këtij çmimi ndërkombëtar. Çmimi Neustad konsiderohet si NOBELI amerikan...

Trajnim i Shoqatës Visit Gjirokastra për strategjinë e turizmit

Në kuadër të forcimit dhe ngritjes së kapaciteteve të Shoqatës së turizmit Visit Gjirokastra, me mbështetjen e projektit Risi Albania është kontraktuar një nga ekspertët më të mirë të brandimit ndërkombëtar, z. Jörn Gieschen. Ai ka eksperiencë në konsulenca për destinacione turistike dhe turizmin...

Kalaja dhe Kisha e Shen - Triadhes

Kalaja e Shëntriadhës, në zonën e Lunxherisë Gjirokastër

Kalaja e Shëntriadhës Gjirokastër Kalaja e Shëntriadhës është ndërtuar me ferman të Ali Pashë Tepelenës. Ndodhet në vargun e kodrave përfund krahinës së Lunxhërisë, në veri-lindje të qytetit të Gjirokastrës. Kalaja Shëntriadhës qëndron si një “anije” e vogël, në një pozicion gjeografik veri-jug dhe...

Falco are back in Gjirokastra, Albania

Rikthehet Skifteri i Verdhë në Gjirokastër

Rikthehet Skifteri i Verdhë Një shfaqje spektakolare sapo ka nisur këtë vit në jug të vendit, aty ku ndodhen shumica e fjetoreve të Skifterit kthetraverdhë (Falco naumanni). 80-100 individët e parë të mrekullueshëm u vrojtuan sikurse pritej javën e shkuar, në linjat e tensionit...

Lazarati

Lazarat- njihni historinë e fshatit më të madh të Shqipërisë

Lazarati është një fshat me histori të lashtë. Është ndoshta fshati më i dëgjuar në Shqipëri, për arsye se në një periudhë kohore ishte kryelajm në mediat shqiptare dhe ato ndërkombëtare. Është fshati më I madh në Shqipëri, me siperfaqe 4000 ha. Sipas statistikave...

traditat e gjirokastres

Gjirokastra është vërtet sekreti i fshehur i Europës!

Hej Holly Baxter! Ke të drejtë! Gjirokastra, nuk është për çdo njeri. Këtu ke disa arsye që ta konfirmojnë: – Mos hajde në Gjirokastër nëse ke vetëm disa orë për të shpenzuar, nëse kërkon thjesht ta shtosh në listën e vendeve që ke vizituar,...

Gjirokastra

Dita e rigonit në Gjirokaster

Përse të mos kemi një ditë të veçantë për punët e bukura? Dita e Rigonit është quajtur turi i mbledhjes së rigonit nga gra e vajza gjirokastrite në fshatin Saraqinisht të Gjirokastrës. Jo më kot rigoni është përshkruar si “gëzimi i malit” (joy of...

Traditional food

Ushqimi dhe njerëzit e Gjirokastrës

Banorët e Gjirokastrës përshkruhen pak dorështrënguar dhe kurnacë. Kjo tashmë është përkthyer në mjaft barsaleta dhe histori që tregohen me gjirokastritët. Sidoqoftë dhe ata vetë qeshin me këto shaka dhe i marrin me sportivitet. Në fakt ata kursejnë para për ditë më të vështira,...

Gjirokaster

Tur historik dhe natyror në fshatrat e Malit Bureto

Gjirokastra tashmë njihet si një destinacion i trashëgimisë kulturore. Duke qenë një vend i pasurisë UNESCO-s, ai është qyteti më i vizituar në Shqipëri për shumë dekada. Por Gjirokastra ka shumë më tepër për të parë dhe vizituar. Vendosëm të udhëtonim në fshatrat e...

Çfarë të bësh në muajin Maj në Gjirokastër

Maji është një muaj perfekt për të vizituar Gjirokastrën. Moti është i ngrohtë, dhe ditët janë më të gjata. Kështu që në 24 orë mund të shihni shumë gjëra nëse dëshironi. Këtu keni shumë udhëtime ditore në Gjirokastër të cilat ofrohen nga operatorët vendas...

  • gal-img
  • gal-img

Gurëgdhëndësit e Gjirokastrës

Ndër shumë specialistë që kanë punuar në rrugët me kalldrëm të Gjirokastrës gjatë kohës së komunizmit, Spiro Bezhani është padyshim një nga më të njohurit. Spiro është një legjendë e gjallë dhe kur flet për rrugët e vendlindjes së tij Gjirokastër, të jep emocione....