Featured

Hadrianopolis, Kisha e Shën Mërisë, Labovë dhe Libohovë

35.00


  Description

  Si fillim ne do të shkojmë drejt rrënojave të Adrianopolisit, vetëm 14 Km larg Gjirokastrës. Adrianopoli është ndërtuar gjatë perandorisë romake, i cili përmban vlera historike dhe kulturore të jashtëzakonshme.

  Ne do të shkojmë drejt rrënojave të Adrianopolisit, vetëm 14 Km larg Gjirokastrës. Adrianopoli është ndërtuar gjatë perandorisë romake , i cili përmban vlera historike dhe kulturore të jashtëzakonshmme. Pas kësaj , ne do të vazhdojmë drejt kishës së Shën Mërisë, e ndërtuar nga Perandori Justinian rreth  500 vite para krishtit dhe mendohet të jetë një nga 40 kishat e para në botë. Gjithashtu fshati Labova e Kryqit quhet kështu për shkak të kësaj kishe. Pasi të kemi vizituar kishën do t’i drejtohemi qytetit të Libohovës ku do të vizitojmë kështjellën  dhe do të shijojmë drekën me produkte tipike  të vendit.

  Additional information

  Vendodhja:

  Sheshi Ҫerҫiz Topulli

  Disponueshmëria:

  18 Janar– 25 Dhjetor

  Nisja dhe Mbërritja

  Sheshi Ҫerҫiz Topulli përballë Hotel “Ҫajupi”)

  Ҫmimi përfshin:

  Guidën e turit
  Hyrjen në sajte (Muze, Atraksione)

  Mosha:

  16+