Eksperienca e kafes së gurit

4.00


  Description

  Gjatë kësaj eksperience, do të bëheni pjesë e traditës shëkullore të ceremonisë së kafes së gurit në Gjirokastër. Do merrni pjesë në pjekjen e saj në zjarr, bluarjen në gurin e kafesë dhe shijimin në sofër.
  Ju ftojmë në këtë eksperiencë të rrallë, e cila mund të ndodhë vetëm në Gjirokastër, në “qytetin e gurtë”. Aty ku syri të sheh rrugë të shtruara me kalldrëm, shtëpi të larta me gurë, çati me rrasa guri e sigurisht edhe kafen ju ftojmë ta beni në gur.
  Kjo është një prej traditave të hershme të Gjirokastrës, ku ceremonia e kafes ka një rëndësi të veçantë. Do të bëheni pjesë e pjekjes së saj në një prej rrugicave të pazarit, pasi të jetë ndezur zjarri me dru lisi e qebapi të mbushet me kokrrat e kafesë. Do të përjetoni një ndjesi qe do tju kthejë pas në kohë.
  E pasi të jetë gati, do të bëhet shtypja e saj në gurin e gdhendur gërqelor, të nxjerrë nga mademet e përroit të çullos. Tradita e do që kafeja të shtypet ne gur 800 herë për tu bërë e shijshme, e më pas do të vazhdoni me zierjen e saj ne xhezve bakri në zjarr.
  Shijimi I saj ulur ne sokak me çilte, servirur mbi sofër me një degëz manxuranë, do të jetë edhe shpërblimi I kësaj ceremonie. Do të sigurohemi të merni me vete zarfin me kafenë që vetë përgatitët,
  për ta shijuar me miqtë tuaj në shtëpi.
  Çmimi : 500 lekë / personi
  Kohëzgjatja: 1 orë

  Additional information

  Included:

  Experienced leader,  drinking coffee, a packet of  coffee.

  Necessity

  For booking 1 day in advance