fbpx

Making rakia experience

10.00

Description

Fshati i Karjanit është i njohur për rakinë e mirë të rrushit për shkak të pozicionit të tij karshi diellit që I jep vlera të larta rrushit. Cdo shtëpi ka pjergullën e vet dhe një pjesë të rrushit e ruajnë për ta nxjerrë raki.

Ju mund të bëheni pjesë e kësaj experience gjatë periudhës 20 Tetor – 20 Nëntor. Vasillaqi ju pret në fermën e tij ku ka mbjellë 1.5 hektarë me rrush, gati  për tju mësuar çdo secret ashtu siç e ka trashëguar nga babai I tij.

Ju do të bëheni pjesë e vjeljes së rrushit, fermentimit e deri tek nxjerrja e saj nga kazani artizanal që ka trashëguar ndër breza. Do të provoni rakinë nga balli I kazanit, shoqëruar me meze dhe këngë dedikuar rakisë, sipas traditës.  Në fund do të merni me vete rakinë që sapo përgatitët vetë.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Making rakia experience”

Your email address will not be published. Required fields are marked *