Turi i diktaturës

35.00


  Description

  Në këtë tur do vizitojmë Tunelin e Luftës së Ftohtë, Muzeu i Armëve, Muzeu Etnografik (shtëpia e dikurshme e Enver Hoxhës) dhe restorant Kodra

  Itinerari: Tuneli i Luftës së Ftohtë, Muzeu i Armëve, Muzeu Etnografik (shtëpia e dikurshme e Enver Hoxhës) dhe restorant Kodra

  Ky është një tur për të zbuluar gjurmët e komunuizmit në Gjirokastër. Gjirokastra është qyteti i lindjes së ish-diktatorit Hoxha, sot e kësaj ditë mund të shihni disa rrugë emrin e tij nëpër mure të mbuluara me një shtresë boje të bardhë.

  Shtëpia e Enver Hoxhës është kthyer në një muze etnografikë për qytetin e Gjirokastrës. Në muze ka dhe elemente e objekte që nuk janë të lidhura me jetën e ish-diktatorit.

  Për shumë turistë ky muze dhe vetë jeta e diktatorit është një kuriozitet i madh. Historia nuk mund të tregohet e plotë, pasi dhe nga autoritetet shqiptare figura e tij tregohet e paqartë dhe e errët.

  Turi i komunizmit do të nis me vizitën në Muzeun e Luftës së Ftohtë, një bunker i cili supozohej të shërbente si strehë për të gjithë administratën lokale në rast pushtimi nga vendet e huaja.

  Burgu i kalasë ka shërbyer si vend riedukimi për të burgosurit e komunizmit. Pas kësaj ndalese do të vizitojmë Muzeun Etnografikë, ku do të shohim objekte dhe elemente të stilit të jetesës në shekullin e 19-të dhe më vonë. Turi përfundon në restorantin “Kodra” nga ku mund të shohësh të gjithë qytetin e Gjirokastrës. Godina e familjes Kodra është prishur disa herë dhe familja e mori sërish në zotërim dhe ndërtuan bar dhe restorant me pamje fantastike nga qyteti.

  Additional information

  Vendndodhja:

  Qendra Historike

  Vështirësia:

  E lehtë

  Kohëzgjatja:

  2 orë