Turi i Shqerisë dhe jeta në fshatin shekullor

78.00


Përshkrimi

Do të lahemi në ujrat e ngrohta të Bënjës dhe do të ecim mbi kanionet e Vjosës. Do të  zbulojmë fshatin e vjetër shekullor të Ogdunanit me kishat dhe shtëpitë qindra vjecare! Do të vjelim mjlatin e koçimares. Do të ngjitemi në majën e malit Postenan, do të shijojmë produktet lokale piknik dhe eksperiencën e vjeljes së mjaltit.

Kohëzgjatja: 1 natë dhe 2 ditë

Dita I:

 • Pikëtakimi me guidën në orën 9:00 në qëndër të Përmetit nga ku do të  bëhet nisja me makinat e përcaktuara.
 • Shijojmë 30 minuta ujrat e ngrohta termale me veti të shumta kurative në Bënjë
 • Pas këtij pushimi do të vazhdojmë me makinë ngjitjen mbi kanionet e Langaricës nga ku do të shohim  ujin e lumit të Vjosës së egër nga një lartësi prej 600 m .
 • Njihemi me fshatin Ogdunan, ndërtuar që prej shek 13, me shtëpitë e vjetra me gur të zi 200 vjecare, të pa prekura nga koha, shtrirë rrëzë malit.
 • Vizitojmë strehën në burimin e fshatit, shkollën e vjetër si dhe kishën e Shën Marisë.
 • Më tej Entela do të na presë ne bujtinën e saj për tu akomoduar dhe për të shijuar drekën me ushqimet e shijshme të fshatit.
 • Pasdite na pret Kastrioti ne parkun e tij të bletëve, për të përjetuar eksperiencën e bletarit, vjelim mjaltë apo përgatisim produkte me bazë mjalti.
 • Darka do të shijohet rreth oxhakut me histori dhe ushqime tipike.

Dita II:

 • Do të zgjoheni herët nga këmborët e bagëtive dhe kënga e zogjve për një mëngjes të bollshëm me qumësht, mjaltë, petulla, frutat e baçes, vezë pule etj.
 • Ngjitemi me këmbë në majen e fshatit Postenan për rreth 1 orë e 30 min nga ku duket gjithë lugina deri në fshatrat e Greqisë.
 • Vizitojmë rrënojat e repartit të vjetër ushtarak si dhe llixhat e vjetra me avull
 • Dreka do të jetë piknik nën hijet e pemëve të larta për tu kthyer më pas në fshat me këmbë.
 • Kthimi me makinë në qëndër të Përmetit, në pikën e takimit.

 

Çmimi i paketës: 7100 Leke / personi

Përfshihen:

 • Transporti vajtje  ardhje Përmet-Ogdunan,
 • Akomodimi 1  netë në një bujtinë mbi 200 vjeçare
 • Dreka dhe darka ditën e parë
 • Mëngjesi dhe dreka piknik ditën e dytë
 • Guida për të gjitha ditët,
 • Eksperienca e blertarit,
 • Ujë për gjatë rrugës.

Nuk përfshihen: Pije extra

Udhëzime për prenotimin e këtij udhëtimi:  Ky udhëtim sugjerohet për persona që e duan aventurën dhe janë në gjëndje të mire shëndetësore. Niveli  i vështirësisë është  i  lehtë. Preferohen grupe me mbi  5 persona dhe rezervim 3 ditë përpara.

Sende të nevojshme për udhëtimin:

 • Atlete të forta për ngjitje në mal
 • Bluza pambuku për tu ndëruar
 • Kapele për tu mbrojtur nga dielli

Informacione të tjera

Udhëzime pë prenotime

Ky udhëtim sugjerohet për persona që e duan aventurën dhe janë në gjëndje të mirë shëndetësore. Niveli i vështirësisë është i lehtë. Preferohen grupe me mbi 5 persona dhe rezervim 3 ditë përpara.

Përfshihen:

Transporti vajtje ardhje Përmet-Bënjë,
akomodimi 2 netë në një bujtinë mbi 200 vjeçare
të gjitha vaktet për 2 ditë dhe mëngjesi i ditës së tretë,
guida për të gjitha ditët,
eksperienca e blertarit,
ujë përgjatë rrugës.

Nuk Përfshihen:

Pije extra

Kodi i veshjes:

Atlete të forta për ecje të gjata
Bluza pambuku
Pantallona sportive
Krem kundra diellit
Kapele
Kontinitor uji

Çmimi i turit me ecje:

:9700 lekë / personi
*Cmimi i qerasë ditore për biçikletat sportive: 1200 lekë / personi
*Cmimi i transportit për nje rrugë deri në Ogdunan me makinë 4×4: 3600 lekë / 8 persona