Turi i Malit Golik 

40.00


  Description

  Turi i Malit Golik i përshtatet të gjithë atyre që janë të apasionuarve me ngjitjes në mal.

  Mali i Golikut është një ndër malet me pamjet dhe natyrën më magjepsëse në Shqipëri, aty do të keni mundësi të shijoni ushqime të freskëta nga ferma direkt në tavolinë.

  Nisja do të bëhet në mëngjes nga ‘Bujtina Lord Bajron” ku mund të konsumoni mëngjesin ose ta merrni atë me vete.

  Do të vazhdojmë ecjen deri në fshatin e Lekelit,  ku do të vizitojmë disa nga atraksionet turistike që ndodhen aty si: objekte kulti, rrënojat e Kalasë së Leklit, e cila është dhe  Monument i Trashëgimisë Kulturore.

  Më pas do të fillojmë ngjitjen e malit Golik, me një lartësi prej 1750m.

  Gjatë Luftës së Dytë Botërore, në vitin 1940,  këtu është zhvilluar një betejë e përgjakshme midis Italisë dhe Greqisë ku të dyja ushtritë pësuan humbje të mëdha, mbi 40 000 ushtarë të rënë.

  Ndalesa e fundit është maja e Malit Golik, në bujtinën që ndodhet aty mund të shijojmë ushqime të freskëta bio.