fbpx
Featured

Vizitë për herë të parë në Gjirokastër


Përshkrimi

Përjetoni traditat e Gjirokastres në një vizitë ditore. Në këtë tur do të njiheni me trashëgiminë dhe historinë e Gjirokastres si: punët artizanale, gatimet tradicionale të përgatitura në shtëpi, arkitekturën unike të këtij qyteti dhe sfidën e ruajtjes dhe restaurimit të autenticitetit.

Në këtë tur vizitorët do të prekin nga afër dhe shohin aspektet e jetës së përditshme të Gjirokastritëve, do të njihen me kuzhinën e tyre si dhe vizitojnë atraksionet kulturore në Gjirokastër dhe fshatrat e saj.

Njohja me Gjirokastrën- Kronikë në Gur

Turi nis në orën 09.00

 • Prezantim me historinë dhe trashëgimin e Gjirokastrës.
 • Vizitë në Kalanë dhe Muzeun e Gjirokastrës.

Njihemi me traditat dhe punët artizanale të Gjirokastrës

 • Takojmë artizanë dhe prodhues të suvenireve.
 • Pazar për të blerë suvenire në Pazarin Mesjetar.

Shijojmë gatimet Gjirokastrite të përgatitura në shtëpi

 • Dreke me gatime të bëra në një shtëpi karakteristike.
 • Shijojmë gatimet tradicionale të Gjirokastrës: qifqi dhe hoshaf.

Shkruar në gur: arkitektura unike e Gjirokastrës

 • Ecje nëpër rrugët me kalldrëm të Gjirokastrës.
 • Vizitë në Pazarin e Vjetër dhe lagjen Palorto.
 • Takojmë një mjeshtër të gdhendjes së gurit.
 • Bisedojmë me vendasit.

Vizitojmë shtëpitë otomane të Gjirokastrës

 • Vizitojmë Shtëpinë Babameto- një shembull rijetësimi dhe përpjekje për të shpëtuar Qytetin e Gurtë.
 • Mbrëmja e argëtimit dhe darkës tradicionale në shtëpinë Babameto të shekullit të 19-të.
 • Do të gatuajmë, kërcejmë dhe këndojmë së bashku.
 • Këngët Iso- polifonike, kërcime tradicionale, baracaleta si dhe anekdota të ndryshme për Gjirokastritët.

Informacione të tjera

Akomodimi:

Shtëpia e Babametosë. Përfshihet mëngjesë tradicional.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Vizitë për herë të parë në Gjirokastër”

Your email address will not be published. Required fields are marked *