Trekking në Grykën e Këlcyrës, Limar, Mbrezhdan, Këlcyrë

30.00


Përshkrimi

Treva e Përmetit ofron bukuri të mrekullueshme natyrore që janë ende të paprekura e midis tyre janë gryka piktoreske e Këlcyrës dhe fshatrat karakteristike të Limarit dhe Mbrezhdanit të cilat ndodhen në shpatin e malit të Dhëmbelit. Rruga ofron pamje të mrekullueshme të luginës së Vjosës dhe mundësinë për të vizituar dy fshatra të pasura me histori dhe kulturë. Udhëtimi zhvillohet në një shteg të lehtë që kalon midis kullotave të bukura dhe përrenjve malorë, në kontakt të ngushtë me natyrën.

Ekskursioni është i përshtatshëm për të gjithë njerëzit që e duan natyrën e paprekur, pjesën rurale dhe trekking.

Paketa:

  • pika e takimit në Përmet;
  • përgatitja e mjeteve dhe pajisjeve të nevojshme;
  • nisja drejt Grykës së Këlcyrës;
  • trekking dhe vizita e monumenteve historiko-kulturore;
  • dreka me vete;
  • kthimi në qytetin e Përmetit.

 

*  Paketat janë fleksibël sipas kërkesave të klientëve; është i mundur realizimi i paketave të personalizuara sipas kërkesave dhe shërbime ekstra si p.sh transport ekstra, intinerare trekking, fjetja në tenda, dreka në shtëpi fshati, degustime etj.

** Minimumi 4 persona

Informacione të tjera

Niveli i vështirësisë

(mesatar) Eksperienca: kërkohet eksperiencë e mëparshme.

“Vjosa Explorer” siguron

shofer dhe mjet 4×4;
guida e çertifikuar;
dreka me vete;
kuti e ndihmës së shpejtë;
materiale ekstra sipas kërkesës.

Çfarë duhet të kini me vete

veshje sportive;
atlete të forta për trekking;
kontenitor uji;
xhup/bluzë (kundra erës);
krem për mbrojtjen nga dielli (opsionale);
syze dielli dhe kapele (opsionale).

Udhëzime për pjesmarrësit

pjesmarrësit duhet të kenë një gjendje të mirë shëndetësore. Udhëtimi kryhet me makina 4×4 deri në pikën e nisjes së shtegut. Personat me probleme alergjie apo probleme të tjera që lidhen me vizitën/ecjen në natyrë të vënë në dijeni organizatorët para nisjes së udhëtimit. Shtegu, pajisjet dhe guida garantojnë një aktivitet në kushte komode dhe të sigurt.

Mosha

16 vjeç + (minorenët duhet të jenë të shoqëruar)

Pika e takimit

në Përmet sipas dëshirës së klientit

Periudha

Mars – Nëntor (me përjashtim të rasteve të forcave madhore)

Çmimi përfshin/nuk përfshin

Përfshin: ekskursion me makina 4×4 e trekking, guida e çertifikuar, foto e video dhe dreka me vete
Nuk Përfshin: transportin deri në pikën e takimit

Lloji

ekskursion me makina 4×4 e trekking, të shoqëruar me guida të çertifikuara ( guidat flasin shqip, anglisht, italisht, gjermanisht, greqisht, rumanisht)