Trekking ne Leuse-Sheper

45.00


Përshkrimi

Treva e Përmetit ofron bukuri të mrekullueshme natyrore që janë ende të paprekura dhe midis tyre është edhe vargmali Dhëmbel-Nemërçkë që ndan luginën e Vjosës nga lugina e Zagorisë. Shtegu ofron mundësinë e kalimit nga një luginë në tjetrën duke shijuar panoramat e mrekullueshme duke përshkruar një rrugë të lashtë që lidhte banorët e të dyja zonave. Udhëtimi zhvillohet në një shteg të lehtë që kalon midis kullotave, burimeve të ujit dhe zonave të pyllëzuara në kontakt të ngushtë me natyrën.
Ekskursioni është i përshtatshëm për të gjithë njerëzit që e duan natyrën e paprekur, pjesën rurale dhe trekking.

Paketa:

  • pika e takimit në Përmet;
  • përgatitja e mjeteve dhe pajisjeve të nevojshme;
  • nisja drejt fshatit Leusë;
  • mbërritja në fshatin Leusë dhe fillimi i trekking drejt Sheperit;
  • dreka me vete;
  • mbërritja në Sheper;
  • transferimin në bazë të paketës së rënë dakort*

 

*  Paketat janë fleksibël sipas kërkesave të klientëve; është i mundur realizimi i paketave të personalizuara sipas kërkesave dhe shërbime ekstra si p.sh transport ekstra, intinerare trekking, fjetja në tenda, dreka në shtëpi fshati, degustime etj.

** Minimumi 4 persona

Informacione të tjera

Lloji

ekskursion me makina 4×4 e trekking, të shoqëruar me guida të çertifikuara (guidat flasin shqip, anglisht, italisht, gjermanisht, greqisht, rumanisht)

Niveli i vështirësisë

(I vështirë) Eksperienca: kërkohet eksperiencë e mëparshme.

Mosha

16 vjeç + (minorenët duhet të jenë të shoqëruar)

Çmimi përfshin/nuk përfshin

Përfshin: ekskursion me makina 4×4 e trekking, guida e çertifikuar, foto e video, dreka me vete
Nuk përfshin: transporti deri në pikën e takimit

Pika e takimit

në Përmet sipas dëshirës së klientit

Periudha

Mars-Nëntor (me përjashtim të rasteve të forcave madhore)

Udhëzime për pjesmarrësit

pjesmarrësit duhet të kenë një gjendje të mirë shëndetësore. Udhëtimi kryhet me makina 4×4 deri në pikën e nisjes së shtegut. Personat me probleme alergjie apo probleme të tjera që lidhen me vizitën/ecjen në natyrë të vënë në dijeni organizatorët para nisjes së udhëtimit. Shtegu, pajisjet dhe guida garantojnë një aktivitet në kushte komode dhe të sigurt.

“Vjosa Explorer” siguron

shofer dhe mjet 4×4;
guida e çertifikuar;
dreka me vete;
kuti e ndihmës së shpejtë;
materiale ekstra sipas kërkesës.

Çfarë duhet të kini me vete

veshje sportive;
atlete të forta për trekking;
kontenitor uji;
xhup/bluzë me kapuç (kundra erës);
krem për mbrojtjen nga dielli (opsionale);
syze dielli dhe kapele (opsionale).