fbpx
Featured

Tur në ecje në Gjirokastër

L1.230,00


Përshkrimi

Në këtë tur të shkurtër do të keni mundësinë të zbuloni disa nga magjitë e qytetit duke vizituar Pazarin e Vjetër Mesjetar dhe atraksionin kryesor të qytetit, Kështjellën Argjiro. Gjatë këtij turi ju do të shoqëroheni nga një guidë lokale që njeh të gjitha ‘sekretet’ e qytetit.

Turi do të nis nga sheshi Ҫerҫiz Topulli, ku do të marrim disa informacione në lidhje itinerarin dhe gjithashtu do të njihemi me historinë e qytetit. Më pas do të vazhdojmë drejt Pazarit të Vjetër, ku do të ndalojmë në Qafën e Pazarit, ku ju mund të blini suvenire. Ndërkohë do të mësoni mbi arkitekturën e e veçantë të Pazarit. Ndalesa tjetër do të bëhet në “Obelisk”, shkollën e parë e qytetit.  Nga “Obelisku” ju ofrohet një pamje e mrekullueshme e qytetit. Vendi ideal për të vështruar disa nga shtëpitë karakteristike të “Qytetit të Gurtë” dhe po ashtu një vend i përsosur për të bërë disa foto. Më pas do t’i drejtohemi  kështjellës ku do të qëndrojmë rreth një orë e gjysëm  dhe do të mësojmë më shumë rreth magjisë së qytetit dhe historisë së kështjellës. Pas vizitës në kështjellë do të drejtohemi për në shtëpinë e bukur të Zekatëve për ta parë më nga afër. Aty do të mësojmë rreth arkitekturës së shtëpisë dhe mund të bëjmë foto. Ndalesa jonë e fundit do të jetë në Muzeun Etnografik, shtëpia e dikurshme ku lindi diktatori Enver Hoxha.

Qëllimi i këtij turi është që të përjetoni atmosferën unike, magjike dhe miqësore të Gjirokastrës, dhe jo vetëm për të parë atraksionet më të njohura turistike.

Informacione të tjera

Vendndodhja:

Sheshi "Cerciz Topulli"

Disponueshmëria:

18 Janar- 25 Dhjetor

Nisja dhe mbërritja:

Sheshi Ҫerҫiz Topulli (Përballë me HOTEL “Ҫajupi”)

Cmimi përfshinë:

Turin e guides, hyrjen në sajte (Muze, Atraksione)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tur në ecje në Gjirokastër”

Your email address will not be published. Required fields are marked *