Featured

Eksperienca e Përpunimit të Drurit në Gjirokastër

10.00


  Description

  Eksperienca e drugdhëndjes në pazar

  Në këtë eksperiencë ju do të keni mundësinë të merrni pjesë në klasën e drugdhendjes, në një prej punishteve të pazarit karakteristik, për të gdhendur me duart tuaja një suvenir si kujtim nga Gjirokastra.

  Një prej punishteve të artizanëve në pazarin karakteristik është edhe ajo e Anastasit i cili gdhënd drurin me dorë dhe e kthen atë në vepra arti. Muza e tij është vetë Gjirokastra, arkitektura e saj dhe peisazhet e pashoq.

  Ne ju ftojmë të bëheni pjesë në  klasën e artizanatit të gdhëndjes në dru, si një nga zanatet më të vjetra në Gjirokastër, dhe të gdhëndni suvenirin tuaj si kujtim nga ky qytet. Anastasi që e ka ushtruar këtë profesion prej me shumë se 2 dekada, do tju udhëheqë dhe tju mësojë disa trike të këtij zanati dhe bashkarisht do të gdhëndni një kujtim në dru: kalanë hijerëndë, pazarin me ndërtesat karakteristike apo një motiv ose portret.

  Ju mund të zgjidhni edhe të shkruani vetë një dedikim për të dashurit tuaj me pirografi, në një prej punimeve që ju pëlqen.

  Do të jetë një eksperiencë e këndshme dhe me shumë vlera nga ky qytet mesjetar.

  Çmimi : duke filluar nga 1000 lekë / personi

  Nevojitet prenotim 1 ditë më përpara

  Additional information

  Vendodhja:

  Sheshi Ҫerҫiz Topulli

  Disponueshmëria:

  18 Janar– 25 Dhjetor

  Nisja dhe Mbërritja

  Sheshi Ҫerҫiz Topulli (përballë Hotel “Ҫajupi”)

  Ҫmimi përfshin:

  Udhëheqja e gdhëndjes nga mjeshtri
  Suveniri I gdhëndur nga duart tuaja

  Mosha:

  16+