blank

‘RriNeShqiperi’ tourism campaign for Gjirokastra region

Tourism this year experienced an unusual stalemate, due to COVID 19 and as a result the only hope for tourism businesses was the domestic tourism. Many initiatives were launched throughout Albania by destination management organizations and tour operators, while Visit Gjirokastra, as a tourism management association in Gjirokastra Region became a partner of the #RriNeAlbania initiative by GIZ Albania the Ministry of Environment and Tourism.  Visit Gjirokastra Association was involved in this campaign, organizing tours for the ambassador elected for Gjirokastra Region, Mr. Roland Hysi. Visit Gjirokastra prepared all the cultural and natural itineraries of the ambassador of the #RriNëShqipëri campaign, including tours in the stone city of Gjirokastra, in the villages, as well as in the main attractions of the city of Përmet.

The promotional tour lasted 3 days from 3 July- 6 July 2020

Here are some of Ambassador Hysi’s posts regarding his impressions of Gjirokastra:

View this post on Instagram

Fundjava që shkoi do të jetë E PAHARRUESHME! @ministria_turizmit_mjedisit dhe @srd_albania po zhvillojnë fushatën #unërrinëshqipëri Fushata është menduar të shtrihet në të gjithë Shqipërinë dhe ka si qëllim: – Promovimin e natyrës Shqiptare. – Sugjerimin e vendeve më të rralla, thesareve të fshehura, jo shumë të frekuentuara nga turistët si arsye e mungesës së informacionit. – Rimëkëmbjen e turizmit në kohë pandemie. – Mbështetjen e bizneseve vendase. Qëllova me fat të jem ambasador i zgjedhur për zonën e Gjirokastrës nga ku jam edhe nip. Në Qafën e Pazarit pata mundësinë të filloj aktivitetin e parë që ishte fustanella me 500 fletë. Veshja tradicionale e zonës. Në vijim do t’ju njoh edhe me aktivitetet e tjera. Përshëndes të gjithë të interesuarit që më kanë shkruar dhe janë gajasur e kënaqur virtualisht dhe i ftoj të kontaktojnë me @visit_gjirokastra për më shumë informacion. Aty do të mund të mësoni më tepër rreth të gjithë aktiviteteve që mund të kryeni, ushqimeve dhe pijeve tradicionale që mund të shijoni në zonën e Gjirokastër, Përmet, Tepelenë etj. Bashkohu edhe ti me nismën #unerrineshqiperi dhe krijo sa më shumë kujtime të reja në vendin tënd këtë verë. Cili do të jetë destinacioni i radhës? #pushoshqip #udhetoshqip #destinacionetemia #rrugadrejtbukurise #zgjidhedhetishqiperine #vere2020 #fundjavat2020 #nendiellintone #promovoshqiperine #thesaretefshehura #turistnevendintim #beautifulalbania #smilealbania #neperkaltersi #perlaejugut #neperlartesi #perlaeveriut #gizalbania #srdalbania #visitgjirokastra #visitpermet #visitTepelena #visitalbania

A post shared by Roland Hysi (@landifornia) on

 

View this post on Instagram

THONË QË NË GJIROKASTËR, ÇDO GUR KA NJË HISTORI PËR TË TREGUAR! Një mrekulli ndërtimi i shtëpive Gjirokastrite! Një histori unike dhe fantastike ajo e shtëpisë së Zekatëve! Shumë mirënjohës zonjës së shtëpisë që mori kohë dhe na spjegoi historinë e shtëpisë së paraardhësve të saj. Bashkohu edhe ti me nismën #unerrineshqiperi dhe krijo sa më shumë kujtime të reja në vendin tënd këtë verë. Cili do të jetë destinacioni i radhës? #pushoshqip #udhetoshqip #destinacionetemia #rrugadrejtbukurise #zgjidhedhetishqiperine #vere2020 #fundjavat2020 #nendiellintone #promovoshqiperine #thesaretefshehura #turistnevendintim #beautifulalbania #smilealbania #neperkaltersi #perlaejugut #neperlartesi #perlaeveriut #gizalbania #srdalbania #visitgjirokastra #visitpermet #visitTepelena #visitalbania @visit_gjirokastra @srd_albania @ministria_turizmit_mjedisit

A post shared by Roland Hysi (@landifornia) on

View this post on Instagram

Fare pranë, në Përmetin e trëndafilave, ndodhen kishat e vjetra të Leusës dhe Kosinës (dy fotot e fundit). Bashkohu edhe ti me nismën #unerrineshqiperi dhe krijo sa më shumë kujtime të reja në vendin tënd këtë verë. Cili do të jetë destinacioni i radhës? #pushoshqip #udhetoshqip #destinacionetemia #rrugadrejtbukurise #zgjidhedhetishqiperine #vere2020 #fundjavat2020 #nendiellintone #promovoshqiperine #thesaretefshehura #turistnevendintim #beautifulalbania #smilealbania #neperkaltersi #perlaejugut #neperlartesi #perlaeveriut #gizalbania #srdalbania #visitgjirokastra #visitpermet #visitTepelena #visitalbania @visit_gjirokastra @srd_albania @ministria_turizmit_mjedisit @visit.permeti @discoverpermeti

A post shared by Roland Hysi (@landifornia) on

 

View this post on Instagram

Nuk kam mbaruar me Qafën e Pazarit. Aty ndodhet dyqani @edua.gjirokaster ku do të mund të gjeni produkte ushqimorë të zonës, erëza, pije të ndryshme. Bashkohu edhe ti me nismën #unerrineshqiperi dhe krijo sa më shumë kujtime të reja në vendin tënd këtë verë. Cili do të jetë destinacioni i radhës? #pushoshqip #udhetoshqip #destinacionetemia #rrugadrejtbukurise #zgjidhedhetishqiperine #vere2020 #fundjavat2020 #nendiellintone #promovoshqiperine #thesaretefshehura #turistnevendintim #beautifulalbania #smilealbania #neperkaltersi #perlaejugut #neperlartesi #perlaeveriut #gizalbania #srdalbania #visitgjirokastra #visitpermet #visitTepelena #visitalbania @visit_gjirokastra @srd_albania @ministria_turizmit_mjedisit

A post shared by Roland Hysi (@landifornia) on

 

About the Author

blank

By visit-gjirokastra / Administrator, bbp_keymaster

Follow visit-gjirokastra
on Jul 10, 2020