‘RriNeShqiperi’ fushata turistike për qarkun Gjirokastër

Turizmi këtë vit përjetoi një bllokim të pazakontë, për shkak të COVID 19 dhe si rrjedhojë e vetmja shpresë për bizneset e turizmit ishte tërheqja e turizmit vendas. Shumë iniciativa nisën në gjithë Shqipërinë nga organizata të menaxhimit të destinacioneve dhe tur operatorë, ndërkohë Visit Gjirokastra, si shoqatë për menaxhimin e turizmit në Qarkun Gjirokastër u bë partnere e iniciativës #RriNeShqipëri  ideuar nga GIZ përmes programit Sustainable Rural Developmnent dhe Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit.

Shoqata Visit Gjirokastra u përfshi në këtë fushatë, duke organizuar turet për ambasadorin e zgjedhur për Qarkun Gjirokastër, z. Roland Hysi. Visit Gjirokastra përgatiti gjithë itineraret kulturore dhe natyrore të ambasdadorit të fushatës #RriNëShqipëri, duke përfshirë ture në qytetin e gurtë të Gjirokastrës, ne fshatra, si dhe në atraksionet kryesore të qytetit te Përmetit.

Ja disa nga postimet e Ambasadorit Hysi lidhur me përshtypjet e tij në Gjirokastër

View this post on Instagram

Fundjava që shkoi do të jetë E PAHARRUESHME! @ministria_turizmit_mjedisit dhe @srd_albania po zhvillojnë fushatën #unërrinëshqipëri Fushata është menduar të shtrihet në të gjithë Shqipërinë dhe ka si qëllim: – Promovimin e natyrës Shqiptare. – Sugjerimin e vendeve më të rralla, thesareve të fshehura, jo shumë të frekuentuara nga turistët si arsye e mungesës së informacionit. – Rimëkëmbjen e turizmit në kohë pandemie. – Mbështetjen e bizneseve vendase. Qëllova me fat të jem ambasador i zgjedhur për zonën e Gjirokastrës nga ku jam edhe nip. Në Qafën e Pazarit pata mundësinë të filloj aktivitetin e parë që ishte fustanella me 500 fletë. Veshja tradicionale e zonës. Në vijim do t’ju njoh edhe me aktivitetet e tjera. Përshëndes të gjithë të interesuarit që më kanë shkruar dhe janë gajasur e kënaqur virtualisht dhe i ftoj të kontaktojnë me @visit_gjirokastra për më shumë informacion. Aty do të mund të mësoni më tepër rreth të gjithë aktiviteteve që mund të kryeni, ushqimeve dhe pijeve tradicionale që mund të shijoni në zonën e Gjirokastër, Përmet, Tepelenë etj. Bashkohu edhe ti me nismën #unerrineshqiperi dhe krijo sa më shumë kujtime të reja në vendin tënd këtë verë. Cili do të jetë destinacioni i radhës? #pushoshqip #udhetoshqip #destinacionetemia #rrugadrejtbukurise #zgjidhedhetishqiperine #vere2020 #fundjavat2020 #nendiellintone #promovoshqiperine #thesaretefshehura #turistnevendintim #beautifulalbania #smilealbania #neperkaltersi #perlaejugut #neperlartesi #perlaeveriut #gizalbania #srdalbania #visitgjirokastra #visitpermet #visitTepelena #visitalbania

A post shared by Roland Hysi (@landifornia) on

 

View this post on Instagram

THONË QË NË GJIROKASTËR, ÇDO GUR KA NJË HISTORI PËR TË TREGUAR! Një mrekulli ndërtimi i shtëpive Gjirokastrite! Një histori unike dhe fantastike ajo e shtëpisë së Zekatëve! Shumë mirënjohës zonjës së shtëpisë që mori kohë dhe na spjegoi historinë e shtëpisë së paraardhësve të saj. Bashkohu edhe ti me nismën #unerrineshqiperi dhe krijo sa më shumë kujtime të reja në vendin tënd këtë verë. Cili do të jetë destinacioni i radhës? #pushoshqip #udhetoshqip #destinacionetemia #rrugadrejtbukurise #zgjidhedhetishqiperine #vere2020 #fundjavat2020 #nendiellintone #promovoshqiperine #thesaretefshehura #turistnevendintim #beautifulalbania #smilealbania #neperkaltersi #perlaejugut #neperlartesi #perlaeveriut #gizalbania #srdalbania #visitgjirokastra #visitpermet #visitTepelena #visitalbania @visit_gjirokastra @srd_albania @ministria_turizmit_mjedisit

A post shared by Roland Hysi (@landifornia) on

View this post on Instagram

Fare pranë, në Përmetin e trëndafilave, ndodhen kishat e vjetra të Leusës dhe Kosinës (dy fotot e fundit). Bashkohu edhe ti me nismën #unerrineshqiperi dhe krijo sa më shumë kujtime të reja në vendin tënd këtë verë. Cili do të jetë destinacioni i radhës? #pushoshqip #udhetoshqip #destinacionetemia #rrugadrejtbukurise #zgjidhedhetishqiperine #vere2020 #fundjavat2020 #nendiellintone #promovoshqiperine #thesaretefshehura #turistnevendintim #beautifulalbania #smilealbania #neperkaltersi #perlaejugut #neperlartesi #perlaeveriut #gizalbania #srdalbania #visitgjirokastra #visitpermet #visitTepelena #visitalbania @visit_gjirokastra @srd_albania @ministria_turizmit_mjedisit @visit.permeti @discoverpermeti

A post shared by Roland Hysi (@landifornia) on

 

View this post on Instagram

Nuk kam mbaruar me Qafën e Pazarit. Aty ndodhet dyqani @edua.gjirokaster ku do të mund të gjeni produkte ushqimorë të zonës, erëza, pije të ndryshme. Bashkohu edhe ti me nismën #unerrineshqiperi dhe krijo sa më shumë kujtime të reja në vendin tënd këtë verë. Cili do të jetë destinacioni i radhës? #pushoshqip #udhetoshqip #destinacionetemia #rrugadrejtbukurise #zgjidhedhetishqiperine #vere2020 #fundjavat2020 #nendiellintone #promovoshqiperine #thesaretefshehura #turistnevendintim #beautifulalbania #smilealbania #neperkaltersi #perlaejugut #neperlartesi #perlaeveriut #gizalbania #srdalbania #visitgjirokastra #visitpermet #visitTepelena #visitalbania @visit_gjirokastra @srd_albania @ministria_turizmit_mjedisit

A post shared by Roland Hysi (@landifornia) on

 

About the Author

By visit-gjirokastra / Administrator, bbp_keymaster

Follow visit-gjirokastra
on Jul 10, 2020