KISHA E SHËN KOLLIT NË QYTETIN E PËRMETIT

(Mesatarja 0 nga 0 Vlerësime )
  • place-img
place-img

Kisha e Shën Kollit gjendet në pjesën historike të qyteti Përmet. Ajo është e stilit bazilikat dhe sipas Kodikut të Mitropolisë së Korçës, është ndërtuar në vitin 1757. Nga ana perëndimore e faltores së saj, ndodhen tre konakë për pritjen dhe akomodimin e besimtarëve. Ngjitur me Shën Kollin gjendet kishëza e Shën Triadhës e cila u ngrit gjatë vitit 2006. Kisha e Shën Kollit rrethohet nga një oborr ku lartësohen 7 qiparisa dhe ku gjendet edhe këmbanorja.

Harta e KISHA E SHËN KOLLIT NË QYTETIN E PËRMETIT

Skip to toolbar