Lugina e Drinos

Gjirokaster
(Mesatarja 0 nga 0 Vlerësime )
  • place-img
  • place-img
  • place-img
place-imgplace-imgplace-img

Kjo Luginë është mes vargmalit Lunxheri e Bureto në lindje të Malit të Gjerë dhe Krahinës së Kurveleshit në perëndim. Lugina është 50 km e gjatë nga Koshovica në kufi me Greqinë deri në urën Subashi në Tepelenë. Lumi Drino krijon një peisazh të mrekullueshëm për t’u parë gjatë gjithë kësaj lugine. Veç kësaj kjo luginë ka qenë një rrugë historike ndër shekuj, dhe në gjithë zonat përreth nëpër male ngriheshin pika strategjike, kështjella e fortifikime vetëm për të patur pamje të qartë të Luginës ndaj çdo armiku të mundshëm që mund të afrohej.

Harta e Lugina e Drinos

Skip to toolbar