Qendra Historike e Përmetit

(Mesatarja 0 nga 0 Vlerësime )
  • place-img
place-img

Në 2017 qeveria shqiptare e vlerësoi qendrën e Permetit si zonë të mbrojtur, për të mbrojtur kryesisht disa objekte fetare. Zona e mbrojtur përfshin lagjet Shenkoll, Varosh dhe Teke. Brenda kësaj zone të mbrojtur janë dy objekte fetare: Kisha Shen Premte e ndërtuar në 1776 dhe Kisha shën Koll e ndërtuar në shek e 19. Zona e mbrojtur gjithashtu përfshin kodrën e Bolengës dhe kështjellën, si dhe shtëpitë e vjetra dykatëshe dhe vilat të ndërtuara qindra vite më parë

Harta e Qendra Historike e Përmetit

Skip to toolbar