Shtëpia Jaho-Babaramo

GJirokaster
(Mesatarja 0 nga 0 Vlerësime )
  • place-img
  • place-img
  • place-img
  • place-img
  • place-img
  • place-img
  • place-img
place-imgplace-imgplace-imgplace-imgplace-imgplace-imgplace-img

Kjo shtëpi është shumë interesante për shkak të strukturës me dy krahë.

Shtëpia Jaho-Babaramo është më e vjetër ndër ato që kemi listuar këtu. Sipas specialistëve është ndërtuar fillimissht në shek e 18, për shkak të kompozimit dhe trajtimit të strukturave prej druri. Tani kjo shtëpi është e ndarë në dy pjesë, pronë e familjeve të ndryshme.

Ndarja është bërë në 1881 dhe ka sjellë mjaft ndryshime në strukturën e brendshme duke humbur hapësirat tradicoonale të shtëpisë. Disa modifikime shtesë janë bërë në 1931 vecanërisht në njërën prej tyre që tashmë është më e ruajtur mirë se tjetra. Sot në dy anët e shtëpisë banojnë pasardhësit e familjeve Jaho dhe Babaramo.

Nëse je mik këtu, ia vlen të provosh gatimet tradicionale të ofruara nga pronarët mikpritës të shtëpisë.

Harta e Shtëpia Jaho-Babaramo

Skip to toolbar