Rrënojat e xhamisë së Meçites, hamami dhe 7 kronjtë

Rruga 7 Kronjte, Gjirokaster
(Average 0 of 0 Ratings)
  • place-img
  • place-img
  • place-img
  • place-img
place-imgplace-imgplace-imgplace-img

7 kronjtë janë ndërtuar mbi themelet e xhamisë së Meçites, që njihet si Xhamia e Haxhi Muradit. Gurgullima e ujit që rrjedh mund të dëgjohet që nga distanca teksa afrohesh. Rrënojat e kullës së minares ndodhen në në të djathtë të shatërvanit. E shkatërruar nga komunistët tashmë ajo është pjesë e një shtëpie të ngritur në themelet origjnale të xhamisë. Ecni disa hapa për të parë këto kronj, të cilat ende funksionojnë. Dikur në këto ujëvara, besimtarët bënin ritualin e vetëpastrimit përpara se të ndiqnin lutjet në xhami. Në anën tjetër është Hamami, një banjo turke tradicionale, aktualisht e mbyllur dhe në pritje të restaurimit. Çatia e Hamamit kohët e fundit është riparuar nga Organizata për ruajtjen dhe zhvillimin e Gjirokastrës.

Map of Rrënojat e xhamisë së Meçites, hamami dhe 7 kronjtë