Mund të vini me transport publik. Nëse vini nga Tirana në Gjirokastër apo nga qytete të tjera, këtu është një tabelë me itineraret që duhet të dini para se të niseni

Nisja Destinacioni Koha e Nisjes Çmimi Kohëzgjatja(h) Shpeshtësia
Athina Gjirokastra 08:00 | 18:30 | 20:00 €25 8 orë Çdo ditë
Thessaloniki Gjirokastra 19:30 €50 6orë 45m Çdo ditë
Joanina Gjirokastra 13:15 €8 1orë 34m Çdo ditë
Gjirokastra Joanina 14:15 €8 1orë 34m Çdo ditë
Gjirokastra Athina 07:00 | 19:00 | 20:30 €30 7orë 34m Çdo ditë

Mund të vini me transport publik. Nëse vini nga Tirana në Gjirokastër apo nga qytete të tjera, këtu është një tabelë me itineraret që duhet të dini para se të niseni. Autobusin për Gjirokastër nga Tirana mund ta merrni te Sheshi Shqiponja.

Nisja Destinacioni Koha e Nisjes Çmimi Kohëzgjatja(h) Shpeshtësia
Tirana Gjirokastra 05:00 | 06:45 | 08:00 | 09:00 | 10:00 | 15:30 | 17:30 | 1.000 ALL 4 orë Çdo ditë
Gjirokastra Tirana 11:00 | 12:00 | 13:15 | 14:30 | 17:00 | 18:30 | 23:00 | 1.000 ALL 4 orë Çdo ditë

Mund të vini me transport publik. Nëse vini nga Tirana në Gjirokastër apo nga qytete të tjera, këtu është një tabelë me itineraret që duhet të dini para se të niseni

Nisja Destinacioni Mjeti i Transportit dhe Pika e takimit Koha e Nisjes Çmimi Kohëzgjatja(h) Shpeshtësia
Saranda Gjirokastra Port-Passenger Agengy Bus, Minibus Nga 06:00 to 18:30 (Çdo 1 orë). 300 ALL 1orë 20m Çdo ditë
Kakavija Gjirokastra Dogana, Bus, Minibus (Çdo 1 orë) 400 ALL 20m Çdo ditë
Korçe Gjirokastra Traveler Agency 06:00 1.300 ALL 3orë 1m Çdo ditë
Permet Gjirokastra Traveler Agency Bus 07:00 | 08: 00 | 09:00 300 ALL 1orë 5m Çdo ditë
Antigone Gjirokastra The river Bridge, Minibus(10 people) Nga 07:00 to 15:00(Çdo 1 orë) 300 ALL 26m Çdo ditë
Gjirokastra Antigone The river Bridge, Minibus(10 people) Nga 07:00 to 15:00(Çdo 1 orë) 300 ALL 26m Çdo ditë
Rruga nga Tirana në Gjirokastër, është autostradë në gjendje të mirë, që vazhdon deri në kufirin me Greqinë. Distanca është 232 km dhe zgjat 3-4 orë me makinë, në varësi të trafikut. Makinat me qera janë të aksesueshmë në aeroportin e Tiranës, por dhe në Tiranë, por duhet të keni leje qarkullimi ndërkombëtare. Megjithatë taksitë janë një tjetër mundësi. Një taksi nga Tirana në Gjirokastër kushton 15 000 leke.

Nisja Destinacioni Mjeti i Transportit dhe Pika e takimit Koha e Nisjes Çmimi Kohëzgjatja(h) Shpeshtësia
Saranda Gjirokastra Port-St. Taxi Çdo moment 6.000 ALL 1orë 20m Çdo ditë
Vlora Gjirokastra Port&Center Taxi | Port Taxi Çdo moment 10.000 ALL 2orë 20m Çdo ditë
Qafethana Gjirokastra Kakavija Taxi Çdo moment 17.000 ALL 2orë Çdo ditë
Tirana Gjirokastra Center Çdo moment 15.000 ALL 3orë 15m Çdo ditë
Antigone Gjirokastra The river Bridge,   Stadium Sh, Çerçizi Taxi Nga 07:00 to 15:00 (Çdo moment) 2.000 ALL (4.000 ALL – round trip) 26m Çdo ditë
Hadrianopoli(vice versa) Gjirokastra The river Bridge,   Stadium, Sh. Çerçizi Nga 07:00 to 15:00 (Çdo moment) 2.000 ALL (3.000 ALL – round trip) 5m Çdo ditë
Libohove(vice versa) Gjirokastra The river Bridge,   Stadium, Sh. Çerçizi Nga 07:00 to 20:00 (Çdo moment) 1.500 ALL (3.000 ALL – round trip) 25m Çdo ditë
Cross Labove (vice versa Gjirokastra The river Bridge,   Stadium, Sh. Çerçizi Nga 07:00 to 20:00 (Çdo moment) 3.000 ALL (5.000 ALL – round trip) 46m Çdo ditë
Field of Çajup (vice versa) Gjirokastra The river Bridge,  Stadium, Sh. Çerçizi Nga 07:00 to 20:00 (Çdo moment) 4.000 ALL 49m Çdo ditë
Sotire (vice versa) Gjirokastra The river Bridge,   Stadium, Sh. Çerçizi Nga 07:00 to 20:00 (Çdo moment) 5.000 ALL 53m Çdo ditë

Aeroporti Nënë Tereza është aeroporti më I madh në Shqipëri, me fluturime direkte nga shumë qytete europiane. Ju mund të udhëtoni me avion nga ishulli grek Korfuz, dhe merrni pastaj tragetin për në Sarandë. Nga Saranda në Gjirokastër udhëtoni me autobus apo taksi. Ose mund të fluturoni nga qyteti grek i Janinës me makinë apo autobus që zgjat nga 1.5-2 orë drejt Gjirokastrës.

Ju mund të arrini në Shqipëri me anije, apo target përmes porteve të Durrësit, Vlorës dhe Sarandës. Nëse arrini në Durrës, rruga nacionale ju mundëson direct akses për taksi apo autobus për të mbërritur në Gjirokastër. Nëse arrin në Vlorë, mund të udhëtoni deri në Levan në rrugën e re dhe të vazhdoni për Gjirokastër. Nëse arrini në Sarandë, duhet të kaloni përmes Qafës së Muzinës dhe të mbërrini në Gjirokastër. Udhëtimi Sarandë Gjirokastër zgjat 1 orë me taksi ose autobus.

Nisja  Destinacioni Koha e nisjes Çmimi Distanca (h) Shpeshtësia
Corfu Saranda 09:00 | (Sezonale: 13:00| 18:30 |19:00) €21.48 35min Çdo ditë (Sezonale: 3herë/ditë)
Skip to toolbar