Tepelena eshte nje qytet në jug të Shqipërisë, qarku Gjirokaster. Qyteti shtrihet rrëzë një kodre dhe është i rrethuar nga tre lumenj, të cilët krijojnë një peisazh madhështor. Tepelena mban emrin e një njeriu të njohur në historinë e Shqipërisë, Ali Pashë Tepelenës. Nje qytet i vogël,por me një histori mbresëlënëse. Në Tepelenë mund tëvizitoni : Kalaja e Ali Pashe Tepelenes, Muzeu Historik, Ura e Dragotit, Uji i Ftohte, Kanionet e Nivices, Ujevara e Progonatit dhe shume fshatra te bukur.

Places in :

Shfaq rezultatet 1 nga 1