Qyteti i Gjirokastres

Gjirokastra është 232 km larg nga Tirana. Ndodhet në jug të Shqipërisë, në faqen lindore të Malit të Gjerë. 31 km nga kufiri me Greqine, Kakavija, dhe 56m km nga Saranda. Gjirokastra është një rajon që në qendër ka qytetin e Gjirokastrës. Qyteti përfshin Libohovën, komunën Antigone, Dropullin e Poshtëm dhe Dropullin e Sipërm, Lazaratin, Lunxhërinë, Odrie, Picar, Pogon dhe Zagori. Rajoni përfshin qytetet e Përmetit dhe Tepelënës me gjithë fshatrat e tyre si dhe Këlcyrën dhe Memaliajn. Ky rajon në shumicë është i banuar nga shqiptarë, por ka edhe pakica greke dhe vllahe, dhe së bashku jetojnë në harmoni të plotë.

qyteti i Gjirokastres

SHIJO GJIROKASTRËN!

Skip to toolbar