Dyqani i Muhedin Makrit në pazarin e vjetër

Muhedin Makri Stone Carver shop
(Mesatarja 0 nga 0 Vlerësime )
  • place-img
  • place-img
  • place-img
place-imgplace-imgplace-img

Muhedini është mjeshtri historik i gurit në lagjen e pazarit.

Ky dyqan është unik në Gjirokastër, dhe u hap nga Muhedin Makri, një mjeshtër i gdhendjes së gurit që u nda nga jeta në 14 Mars 2020.

Ai punoi për shumë dekada në këtë dyqan, duke gdhendur produkte të bukura për turistët. Një ish skulptor bronzi në industrinë e kohës së komunizmit, Muhedin Makri vazhdoi punën e tij duke gdhendur gurin në moshën kur shumica e punëtorëve dolen në pension. Eshtë e mahnitshme të shohësh vepra të tilla arti, shumë elegante, të prodhuar nga materiali më i vështirë i natyrës, nga guri. Në këtë dyqan mund të gjeni disa portrete të figurave të njohura shqiptare si Ismail Qemali apo Ismail Kadare.

Ai nuk po jeton më, por e gjithë puna e tij është e reklamuar në të gjitha muret e dyqanit. Dyqani është i hapur në pazarin e ri çdo ditë për këdo që do ti blejë ato.

Harta e Dyqani i Muhedin Makrit në pazarin e vjetër

Skip to toolbar