Shtëpia Fico

(Mesatarja 0 nga 0 Vlerësime )
  • place-img
  • place-img
  • place-img
  • place-img
  • place-img
place-imgplace-imgplace-imgplace-imgplace-img

Dallohet nga gjithë të tjerat për ngjyrën e verdhë.

Shtëpia Fico është pak më e vonë se të tjerat, saktësisht në 1902. Struktura është e njëjtë me shtëpitë tradicionale të Gjirokastrës, por dekorimket e brendshme dhe të jashtme janë trajtuar ndryshe.

Është më e thjeshtë ka më pak dekorime e harkime. Atiku i shtëpisë është një nga elementët më unikë. Ndodhet në qendër të Shtëpisë ne katin e sipërm.

Një tjetër element i ndryshëm nga shtëpitë e tjera është një urë prej guri që lidh dy shtëpitë me një tjetër shtëpi, që i përkiste të afërmeve të tyre.

Harta e Shtëpia Fico

Skip to toolbar