Lugina e Zagorisë dhe Pogonit

(Mesatarja 0 nga 0 Vlerësime )
  • place-img
place-img

Lugina e Zagorisë shtrihet në një lartësi 160-900 metra dhe është një nga luginat më të mëdha në rajon. Ajo ka një reliev jashtëzakonisht të larmishëm, diku zgjerohet diku ngushtohet, krijon kanione, dhe peisazhe mahnitëse. Një rrrugë e bukur shtrihet nga Gjirokastra përgjatë Luginës dhe vazhdon lart në zonën malore (rruga e Cajupit) deri në pjesën veripërëndimore të Zagorisë. Rruga vazhdon në lindje dhe jug përmes luginës, por pastaj vështirësohet dhe është e pakalueshme përvec se me makina 4×4. Lugina e Pogonit shtrihet përgjatë lumit Suha, e rrethuar nga maja të larta: Nemercka (2485m, Bureto (1766m) dhe Makrikambo (1676m)

Harta e Lugina e Zagorisë dhe Pogonit

Skip to toolbar