Gjirokastra, në kopertinën e Travel Weekly

Gjirokastra është zgjedhur si cover per revisten Travel Weekly ne edicionin online te kesaj jave. Qyteti i Gjirokastrës, pjesa unike e pazarit është përzgjedhur për të përfaqësuar dhe njoftuar panairin New Deal Europe, qe është planifikuar në Londër më 4 prill. Nje përfaqësi e Visit Gjirokastra do të jetë e pranishme në këtë panair, që […]

Mblidhet Komiteti Rajonal i Zhvillimit të Turizmit, Qarku Gjirokastër

Më 11 shkurt, u zhvillua në Gjirokastër takimi i Komitetit Rajonal të Zhvillimit të Turizmit, nën drejtimin e prefektit të qarkut Odise Kote. Të pranishëm ishin përfaqësues të shoqatës turistike të qarkut Visit Gjirokastra, përfaqësues te drejtorive të trashëgimisë kulturore, përfaqësues të tur operarorëve dhe shoqatave hoteliere etj. Kryefjala e takimit është përgatitja e një […]

Zgjidhet Bordi i ri i Visit Gjirokastra

Visit-Gjirokastra, partneriteti ku për herë të parë në Shqipëri aktorët publik edhe privat dakordësohen të bashkëpunojmë për menaxhimin dhe promovimin e destinacionit, organizoi dje Asamblenë Vjetore. Në takim morën pjesë 80 aktorë të rajonit nga biznesi dhe akademia, përfaqësues nga 7 Bashkitë e Qarkut Gjirokastër, Kryetari i Qarkut, si dhe institucioni i Prefektit. Asambleja aprovoi […]

Guest house grand albanik1

Thirret Asambleja e Visit Gjirokastra, 14 Janar 2022

𝐓𝐡𝐢𝐫𝐫𝐞𝐭 𝐀𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐞𝐣𝐚 𝐞 𝐒𝐡𝐨𝐪𝐚𝐭ë𝐬 “𝐕𝐢𝐬𝐢𝐭-𝐆𝐣𝐢𝐫𝐨𝐤𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚 “Të nderuar bashkëpunëtorë të shoqatës turistike “Visit Gjirokastra” dhe biznese turistike të Qarkut Gjirokaster!Më 14 janar 2022 mblidhet Asambleja e anëtarëve të shoqatës ‘Visit Gjirokastra’. Për shkak të pandemisë, asambleja nuk ështe mbledhur për dy vite rresht. Ftohen të gjithë anëtaret qe kanë qenë pagues që nga viti 2019, 2020 […]

Verë në qarkun Gjirokastër

Rajoni i Gjirokastrës, ka klimë mesdhetare dhe thuajse 300 dite me diell. Njerezit tentojnë të rrinë sa më shumë jashtë në natyrë për orë të tëra. Tashmë janë zgjatur dhe orët e qëndrimit në darke, pasi masat ndaj COVID 19 janë lehtësuar dhe ora policore është nga 24.00pm-06.00am. Muzika dhe jeta e natës lejohen deri […]

Visit Gjirokastra prezanton ofertën në New Deal Europe 2021

New Dial Europe 2021 mund të konsiderohet një nga ngjarjet më të mëdha të turizmit në botë dhe pjesëmarrja e Visit Gjirokatra ishte një mundësi shumë e mirë për të njohur interesat e blerësve dhe për të reaguar me ofertën e duhur. New Deal Europe bashkoi rreth 200 operatorë të rëndësishëm turistikë nga e gjithë bota […]

Çfarë të bësh në pranverë në Gjirokastër

Çfarë të bësh në pranverë në Gjirokastër Qyteti i bukur i Gjirokastrës ju mirëpret, tashme me një sere turesh dhe eksperiencash unike që mund ti gjeni vetëm në këtë pasuri botërore të UNESCO. Cfarë të bësh në qendrën historike Ju ftojmë për ture dhe eksperienca një ditore dhe disa ditore në qytetin e gurtë. Duke […]

Masat dhe rregullat anti-Covid- pranverë 2021

Situata me Covid19 vazhdon të jetë dramatike në Shqipëri dhe në botë. Numri i rasteve të infektuara dhe i viktimave vazhdon të rritet. Për të parë rastet cdo dite ju lutemi përditësohuni me informacionet e Ministrisë së Shëndetësisë  këtu. Procesi i vaksinimit ka filluar dhe po vazhdon sipas një radhe të caktuar për grupmoshat e […]

Gjirokastra, vend i trashëgimisë botërore, në pritje të turistëve

Nga Llazar Semini (Associated Press) Të shihje rrugët e qytetit në vitin 2019 të mbushura nga turistët që shijonin bukurinë e tij, ishte një ëndërr e vërtetë për banorët e Gjirokastrës, një qytet në jug të Shqipërisë i njohur si një Trashëgimi Botërore e UNESCO-s për arkitekturën e tij të periudhës otomane.  Por ky fluks […]

Skip to toolbar